Ordre ministerial

Coronavirus: El Govern imposa el tancament de tots els hotels en el termini d'una setmana

La clausura s'estén als apartaments, càmpings, aparcaments de caravanes i tota mena d'allotjament turístic

La mesura serà d'aplicació mentre sigui vigent la declaració d'alarma o les seves pròrrogues

823e0bde-9ce3-493f-b772-2b2c9a2ee863-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El Govern ha acordat el tancament de tots els hotels i allotjaments turístics similars en el termini màxim d’una setmana, segons ha acordat el Ministeri de Sanitat. La mesura de lluita contra l’expansió de l’epidèmia del coronavirus va entrar en vigor aquest dijous i romandrà fins que finalitzi la declaració de l’estat d’alarma (el 14 d’abril) o qualsevol pròrroga d’aquest.

En una ordre ministerial publicada a última hora de dijous en una inesperada edició extraordinària del  Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) al punt de la mitjanit, s’estableix aquesta mesura preventiva per a tots els hotels i establiments similars, allotjaments turístics i altres de curta estada, càmpings, aparcaments de caravanes i altres d’assimilats, ubicats en qualsevol punt del territori nacional. L’ordre de tancament d’aquests establiments es formula a l’empara del decret de declaració de l’estat d’alarma per evitar la propagació del virus.

L’Executiu estableix el tancament de tots aquests tipus d’establiments a partir del moment en què «no disposin de clients que hagin d’atendre i, en tot cas, en el termini màxim de set dies naturals» des de l’entrada en vigor de la norma aquest mateix dijous.

Competències autonòmiques

Notícies relacionades

Per als establiments d’allotjament turístic de llarga estada i de temporada, aclareix que estarà permesa l’obertura al públic dels establiments turístics que allotgin clients que, en el moment de la declaració de l’estat d’alarma, hi estessin allotjats «sempre que els seus ocupants comptin amb les infraestructures, en els seus espais habitacionals», per poder dur a terme les activitats de primera necessitat. No obstant, aquests establiments no podran admetre nous clients fins que s’acabi la suspensió.

Segons el text de l’ordre ministerial, correspondrà a les autoritats competents de cada comunitat autònoma dictar les resolucions, disposicions i instruccions que, en l’esfera específica de la seva actuació, siguin necessàries per garantir l’eficàcia del que disposa aquesta ordre.