Coronavirus

Ryanair deixarà de volar a partir del pròxim 25 de març

L'aerolínia irlandesa ha retallat la seva programació de vols en un 80% per a la setmana que li queda

zentauroepp49609435 economia pilotos ryanair190829172325

zentauroepp49609435 economia pilotos ryanair190829172325 / RYANAIR

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Ryanair deixa de volar. Les restriccions a viatjar creixen cada dia a tota la Unió Europea. Les principals aerolínies van anunciar dilluns la cancel·lació en massa de fins al 80% dels seus vols i ara Ryanair es converteix en la primera que anuncia que deixa de volar. L’aerolínia irlandesa deixarà gairebé tots els seus avions a terra a partir del 25 de març. 

Així ho ha anunciat la primera companyia de baix cost d’Europa en un comunicat en el qual anuncia que retallarà més del 80% de la seva programació de vols entre aquest dimecres 18 de març i el pròxim 25 de març. I serà a partir de llavors quan deixi tots els seus avions a terra a excepció d’un «petit nombre» destinat a mantenir la connectivitat «essencial», sobretot entre el Regne Unit i Irlanda.

La ‘low cost’ ha informat que està contactant amb tots els passatgers afectats per correu electrònic per informar-los de les seves opcions i demana als clients que no es posin en contacte amb l’aerolínia a causa de la sobrecàrrega dels ‘call centers’, que estan processant les sol·licituds.

«En els últims dies, la propagació del virus Covid-19 ha portat a la majoria dels governs de la Unió Europea a imposar severes prohibicions i restriccions a l’hora de viatjar, que han impactat de forma negativa en la programació de totes les aerolínies del grup Ryanair», ha reconegut la companyia en un comunicat. «Això ha causat cancel·lacions i interrupcions de viatge generalitzades a tota la xarxa». 

Notícies relacionades

La decisió de Ryanair no serà aïllada. Aquesta mateixa tarda fonts d’una altra aerolínia reconeixien que aquest seria molt probablement el camí que acabarien per prendre totes les aerolínies davant de les restriccions generalitzades a tots els països. A més, entre les mesures anunciades per les línies aèries per reduir costos hi ha, precisament, el fet de deixar a terra tots els avions que no siguin necessaris, per la qual cosa sembla evident que en l’actual situació totes acabin replicant a Ryanair. 

L’aerolínia té en marxa un ERO temporal que afectarà els 1.500 pilots i tripulants de cabina que té a Espanya, així com els d’altres països del món. Però no és l’única, també a Iberia, Norwegian o Air Europa han anunciat acomiadaments temporals per poder fer front a aquesta situació.