lluita contra el coronavirus

Inditex preservarà els llocs de treball i s'ofereix a fabricar peces hospitalàries

L'empresa posa a disposició de l'Estat la seva capacitat logística per portar productes des de la Xina

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Inditex va assegurar aquest dimecres que preservarà els llocs de treball malgrat la crisi del coronavirus. La companyia està posant a disposició del Govern tota la seva xarxa logística i de proveïdors per incorporar material sanitari i de primera necessitat hospitalària. 

Davant de les mesures adoptades pel Govern d’Espanya, el president d’Inditex, Pablo Isla, ha donat instruccions per preservar tota l’ocupació, com a «objectiu prioritari de la companyia», complementant la retribució en cas necessari durant aquest període. Malgrat això també ha dit que s’estudiaran totes les eines que el Govern ha posat a disposició de les empreses. Sobre la implementació d’expedients temporals de regulació d’ocupació, Isla ha eludit respondre a l’empara de no oferir informació sobre les estratègies país per país, però que en qualsevol cas «es prendran decisions equilibrades a cada mercat», cosa que ha sigut interpretat com una possibilitat d’aplicar regulacions d’ocupació després del març. 

Producció de mascaretes i bates

En paral·lel, la companyia ha posat a disposició del Govern tota la seva capacitat logística, d’aprovisionament i de gestió comercial, molt especialment des de la Xina, per atendre les necessitats d’urgència, tant de material sanitari com tèxtil, que s’estan necessitant en aquests moments. En concret, es va a realitzar almenys un enviament setmanal del material que es compri a la Xina.

Inditex assegura que en aquests moments s’han donat ja 10.000 mascaretes protectores, i a finals d’aquesta setmana està previst l’enviament de 300.000 mascaretes quirúrgiques protectores més. S’està treballant per portar el material que les autoritats sanitàries espanyoles han assenyalat com a més urgents: mascaretes, guants, ulleres protectores, gorres, falques i protectors facials.

Notícies relacionades

Segons l’empresa, s’està «explorant la capacitat de convertir part de la nostra capacitat de fabricació tèxtil a producció de material sanitari, per a l’objectiu de la qual s’ha involucrat l’equip de producció d’Inditex. En aquest sentit, s’ha identificat la possibilitat de fabricació de bates protectores a Espanya, per a la qual cosa és necessari fer una sèrie d’ajustaments sanitaris i confirmar la disponibilitat de matèria primera».

Isla ha destacat el paper de la Universitat de Tsinghua, la mediació del qual està sent essencial per accedir a material sanitari de primera necessitat.