PLA DE XOC

Moratòria per a l'impagament de subministrament de serveis per als més vulnerables

El pla de mesures socials inclou ajuts a les famílies vulnerables en el pagament de l'aigua, la llum i el gas

També s'ha previst la pròrroga automàtica fins al setembre del bo social

zentauroepp44584410 file photo  a gas cooker is seen in boroughbridge  northern 180809190404

zentauroepp44584410 file photo a gas cooker is seen in boroughbridge northern 180809190404 / Nigel Roddis

1
Es llegeix en minuts

El pla de xoc del Govern contra el brot de coronavirus a Espanya preveu un conjunt de mesures socials, que inclouen l’ajornament del pagament dels subministraments de la llar per a les famílies més vulnerables fins al setembre. 

En concret, les mesures anunciades pel president del Govern, Pedro Sánchez, per uns 200.000 milions d’euros, inclouen la «moratòria en el pagament de subministraments bàsics (aigua, llum i gas) als col·lectius vulnerables».  Entre les mesures també s’ha previst la pròrroga automàtica fins al setembre del bo social a les llars beneficiàries. També es preveu la «moratòria en el pagament d’hipoteques a persones que hagin reduït els seus ingressos o estiguin en situació d’atur pel Covid-19». 

Notícies relacionades

El pla inclou un fons específic de contingència per reforçar l’atenció a persones grans, sense sostre i a residències de gent gran i persones dependents (dotat amb uns 300 milions d’euros). També es flexibilitza la regla de despesa pública «perquè els ajuntaments puguin utilitzar el seu superàvit si l’inverteixen en partides d’atenció social: atenció a la dependència, serveis socials i tota mena de problemes d’índole social associats al coronavirus (300 milions d’euros més).

El president del Govern ha anunciat la mobilització de prop del 20% del PIB espanyol per fer front a la crisi econòmica causada pel coronavirus; 117.000 milions d’euros procediran íntegrament del sector públic i la resta es complementarà amb mobilització de recursos privats, en «la mobilització de recursos econòmics més gran de la història recent d’Espanya».