SUBMINISTRAMENT ASSEGURAT

Coronavirus: Els supermercats continuaran oberts malgrat qualsevol circumstància

L'associació Aecoc insta al Govern i a Salut establir directrius clares per aturar el brot de coronavirus

zentauroepp30183464 barcelona 25 06 2015 sociedad variedad de tipos de leche que190206134635

zentauroepp30183464 barcelona 25 06 2015 sociedad variedad de tipos de leche que190206134635

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Els supermercats espanyols continuaran oberts malgrat qualsevol circumstància, fins i tot en el cas que s’agreugin les exigències de confinament a les llars. Segons va afirmar aquest divendres el director general de l’associació de fabricants i distribuïdors AecocJosep Maria Bonmatí, les empreses estan disposades a assumir les directrius de Salut i del Govern per prendre qualsevol mesura necessària que serveixi per aturar l’extensió del brot de coronavirus: «És necessària una instrucció clara. Segons les condicions que es posin, els comerços del sector tèxtil o empreses de restauració decidiran si els convé obrir o no».

Notícies relacionades

Bonmatí va puntualitzar, no obstant, que «ni en les pitjors circumstàncies es tancaran els comerços d’alimentació. Ni tan sols s’ha fet a Itàlia». El que sí que pot passar, segons la seva opinió, és que hi hagi limitació de les aglomeracions a les botigues i que s’estableixin mesures d’afluència de públic als comerços. 

«Fabricants i distribuïdors volen fer el que és correcte i s’està buscant la manera de protegir el negoci, els treballadors i els clients, per la qual cosa el que es requereix en aquests moments són directrius clares per part de Sanitat», va afegir Bonmatí. Hi ha un consens en el sector que qualsevol decisió unilateral d’una firma gran de distribució, per exemple un tancament generalitzat, l’única cosa que aconseguiria és contribuir a la sensació d’intranquil·litat.