Asseguren el subministrament

Les organitzacions agràries suspenen les mobilitzacions pel coronavirus

Asaja, COAG i UPA reivindiquen el caràcter estratègic del sector agrari a l'hora d'assegurar el subministrament d'aliments

zentauroepp52400788 agricultores murcia200221111527

zentauroepp52400788 agricultores murcia200221111527 / Europa Press

1
Es llegeix en minuts

Les organitzacions agràries Asaja, COAG i UPA van anunciar aquest dijous que han decidit posposar tots els actes, protestes i mobilitzacions com a conseqüència de les mesures de prevenció contra l’extensió del brot de coronavirus a Espanya. «Ara és moment de ser prudents i responsables, per la qual cosa cal posar fi, de moment, a la revolta dels agricultors al límit», han assenyalat.

Les organitzacions agràries reivindiquen el caràcter estratègic del sector agrari a l’hora de garantir tant la seguretat alimentària com els subministraments davant de «crisis globals d’efectes indesitjats i impredictibles».

Notícies relacionades

Després de la reunió del seu Comitè de Coordinació, les organitzacions professionals agràries han decidit suspendre temporalment el procés de mobilitzacions agràries davant de la crisi sanitària provocada pel coronavirus al considerar que, en la present conjuntura, és un «acte de responsabilitat amb la societat i amb el mateix sector paralitzar les actuacions i evitar totes les concentracions massives que puguin afectar la salut de les persones».

Mentrestant, continuaran les negociacions amb el Govern central per acabar de definir un pla de xoc que posi fi a la crisi que pateixen agricultors i ramaders. Després de la reunió de la Mesa d’Assegurances Agràries ahir, en les pròximes setmanes s’espera la conformació de les taules de fiscalitat, costos energètics i ocupació, acords de lliure comerç i el referent a la transposició de la directiva sobre pràctiques comercials deslleials.

Temes:

Agricultura