MADRID SENSE ESCOLA

Coronavirus: l'OCU opina que els pares amb nens sense escola han de tenir un permís retribuït

Exigeix al Govern que aclareixi molts dels dubtes sorgits arran de les últimes mesures preses a diverses regions per evitar la propagació del virus

zentauroepp52703867 09 march 2020  england  london  spectators wearing masks to 200309171001

zentauroepp52703867 09 march 2020 england london spectators wearing masks to 200309171001 / Jonathan Brady PA Wire dpa

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha considerat aquest dimarts que els pares amb nens petits als quals els han cancel·lat les classes en diverses comunitats han de tenir dret a un permís retribuït per un deure «inexcusable» emparant-se amb una situació de salut pública.

Així ho ha assegurat en una nota de premsa en què exigeix al Govern i a les comunitats autònomes que aclareixin molts dels dubtes sorgits arran de les últimes mesures preses en diverses regions per evitar la propagació del coronavirus, com ha sigut la suspensió de l’activitat educativa.

Notícies relacionades

L’OCU creu que per als serveis pagats a les escoles però no disfrutats com la ruta escolar, el menjador i les activitats extraescolars s’hauria d’estudiar la possibilitat de retornar l’import proporcional.

¿I què passa amb els viatges ja reservats i pagats? Per l’organització, són casos de força major davant una «por insuperable» de contreure la malaltia o quedar-se aïllat en quarantena lluny de la seva residència i, per tant, el consumidor té dret a cancel·lar-los sense cap cost, percebent la quantitat avançada.