iniciatives

El G-7 debatrà aquest dimarts mesures coordinades per pal·liar els efectes de l'epidèmia

Els ministres de Finances i governadors de bancs centrals mantindran una reunió per telèfon

jcarbo43668822 g7180608202741

jcarbo43668822 g7180608202741 / SAUL LOEB

1
Es llegeix en minuts

Els governadors de bancs centrals i els ministres de Finances del Grup dels Set (G-7), que agrupa els estats més rics del món, mantindrà aquest dimarts una reunió via telefònica per coordinar les seves actuacions de cara a reduir l’impacte de l’epidèmia de coronavirus en el creixement global, segons fonts del departament del Tresor dels EUA.

El responsable d’aquest departament, Steven Mnuchin, i el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, «duran a terme una reunió per telèfon amb els seus homòlegs del G-7 aquest dimarts», segons un portaveu del Tresor. A més dels EUA, el G-7 està integrat per Alemanya, el Canadà, els EUA, França, Itàlia, el Japó i el Regne Unit.

Notícies relacionades

Prèviament, havia confirmat l’existència d’aquesta reunió el ministre francès de Finances, Bruno Le Maire. L’endemà, dimecres, està prevista una reunió similar, també telefònica, entre els membres de l’Eurogrup. Està previst que aquesta conversa tingui lloc unes dues hores abans que obrin les borses als EUA.

Aquesta mobilització de responsables polítics es produeix en un moment en el qual el creixement mundial, ja feble per la guerra comercial, s’ha vist afectat per l’alentiment a la Xina pel coronavirus. L’OCDE, que agrupa els països més industrialitzats, ja ha rebaixat la seva previsió de creixement mundial per a aquest any en mig punt, fins al 2,4%. Al seu torn, ha alertat que el Japó i la zona de l’euro podrien entrar en recessió si s’agreuja l’epidèmia.