INDÚSTRIA 4.0 A BCN

La Generalitat crea un directori industrial per «promoure» la internacionalització

La plataforma inclou unes 3.000 empreses exportadores amb més de 10 treballadors i una facturació superior als dos milions d'euros

La publicació coincideix amb l'organització a Barcelona d'un congrés d'indústria 4.0 que tindrà un impacte econòmic de 35 milions d'euros

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El Departament d’Empresa i Coneixement ha creat un directori de 3.000 empreses industrials de Catalunya per «promoure» la internacionalització del teixit català. La plataforma ‘Catalonia Industry Suppliers’ s’emmarca en el Pacte Nacional per a la Indústria, consensuat pels partits polítics i els agents socioeconòmics «amb representativitat reconeguda». El directori inclou empreses industrials exportadores amb més de deu treballadors i una facturació superior als dos milions d’euros.

La publicació del directori coincideix amb la celebració aquesta setmana de la fira Advanced Factories, dedicada a la Indústria 4.0 i a la innovació industrial, i que farà de Barcelona un node d’intercanvi i dinamització econòmica de primer ordre de dimarts a dijous. Segons els primer càlculs, generarà un impacte econòmic de més de 35 milions d’euros a Barcelona, segons ha informat Nebext, l’empresa organitzadora de l’esdeveniment.

Notícies relacionades

El congrés se celebrarà, malgrat la crisi empresarial desencadenada pels brots de coronavirus, al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Unes 350 firmes líders debatran temes diversos, com la transició de la robòtica a la intel·ligència artificial, la connectivitat i el repte de l’automatització industrial. Han anunciat la seva presència representants d’empreses com ara Siemens, ABB, Accenture, HP, Bosch Rexroth, T-Systems, entre d’altres; i professionals dels sectors de l’automoció, siderúrgia, indústria alimentària, ferroviari, tèxtil i aeronàutica.

En el congrés associat hi participaran 260 experts que debatran entorn de la innovació en nous equips industrials, en processos d’automatització i producció, tecnologies digitals i la sostenibilitat, a través de 120 conferències. L’esdeveniment Advanced Factories acollirà, també, l’Industry Start-up Forum, un espai que espera reunir empresaris del sector industrial, inversors i joves emprenedors per oferir solucions disruptives i nous projectes al repte tecnològic actual.