Crisi del camp

Els agricultors reclamen més mesures: menys impostos i millors assegurances

El president d'Asaja insisteix a mantenir les mobilitzacions davant de la «insuficiència» de les mesures del Govern

-FOTODELDIA- GRAF758. BADAJOZ, 29/01/2020.- Centenares de agricultores confrontan con miembros de la policía nacional durante una protesta organizada por las organizaciones agrarias UPA-UCE, Asaja Cáceres, Asaja Badajoz, APAG Extremadura ASAJA y COAG en defensa de unos precios justos, coincidiendo con la inauguración de la Feria Internacional Agroexpo en Don Benito, Badajoz, este miércoles. EFE/ Jero Morales

-FOTODELDIA- GRAF758. BADAJOZ, 29/01/2020.- Centenares de agricultores confrontan con miembros de la policía nacional durante una protesta organizada por las organizaciones agrarias UPA-UCE, Asaja Cáceres, Asaja Badajoz, APAG Extremadura ASAJA y COAG en defensa de unos precios justos, coincidiendo con la inauguración de la Feria Internacional Agroexpo en Don Benito, Badajoz, este miércoles. EFE/ Jero Morales / Jero Morales (EFE)

1
Es llegeix en minuts
S. Ledo

Els agricultors segueixen amb el seu pla. Les mobilitzacions que tan bons fruits els han donat –el Govern va modificar la llei de la cadena alimentària per mirar d’establir uns preus més justos en origen i acabar amb la venda a pèrdues— es mantenen amb l’objectiu d’aconseguir una menor càrrega fiscal i una dotació més gran per a les assegurances agràries.

Així ho ha advertit el president d’Asaja, Pedro Barato, aquest dilluns durant una conferència organitzada per Nueva Economía Fórum en què ha assegurat que l’‘Espanya buidada’ «necessita menys homenatges i més baixada d’impostos». «Un negoci d’una muntanya no pot pagar igual que un del passeig de la Castellana, i no podem tenir pobles amb més fanals que habitants, deixem de malversar per invertir», ha explicat Barato.

D’altra banda, el president d’Asaja ha reclamat als representants polítics un compromís ferm en defensa del camp, en l’àmbit nacional, però sobretot comunitari, ja que bona part dels interessos del sector es decideixen des de Brussel·les. En l’actualitat, la Comissió Europea està decidint el Marc Financer 2021-2027 i la Política Agrària Comuna (PAC).

En aquest sentit, Barato ha agraït al president del Govern, Pedro Sánchez, la seva defensa del manteniment de les partides per a Espanya i ha lamentat que les propostes que hi ha en aquest moment a sobre de la taula «no reflecteixen en absolut l’ambició europea».

Noves mobilitzacions

Notícies relacionades

Segons el calendari, l’última manifestació convocada fins ara està prevista per al 20 de març a Còrdova. Abans d’això, Àvila, Almeria, Palma de Mallorca i Menorca, Ciudad Real, Saragossa, Conca, Sòria, Albacete i Tenerife sortiran al carrer en protesta per la «tempesta perfecta» que viu el camp espanyol.  

«La renda agrària ha caigut gairebé el 9% el 2019, el ‘brexit’, els aranzels dels Estats Units, el veto rus, l’SMI... Tot això ha fet que el camp digui prou», ha exposat Barato, que ha explicat que que les mobilitzacions del camp van arribar aquest any gràcies a la unitat «sense precedents» de les tres principals organitzacions agràries (Asaja, Coag i UPA). 

Temes:

Agricultura