iniciativa

El Govern aprovarà aquest dimarts mesures urgents per al camp

Planas compareix al Congrés per explicar les polítiques del seu departament

undefined52463080 madrid 24 02 2020  politica   el ministro de agricultura lui200224190656

undefined52463080 madrid 24 02 2020 politica el ministro de agricultura lui200224190656 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha presidit aquest dilluns a la Moncloa la reunió de la Comissió Interministerial d’Agricultura, en la qual s’ha abordat el contingut del reial decret llei que s’aprovarà demà al Consell de Ministres, amb mesures urgents en matèria d’agricultura, pesca i alimentació.

Les mesures que preveu aquest text legislatiu són fruit del diàleg mantingut pel Govern amb els actors implicats en la cadena alimentària, com són agricultors, ramaders, comercialitzadors, la indústria agroalimentària, distribuïdors i consumidors.

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, donarà compte del contingut d’aquest reial decret llei en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest dimarts.

Com a culminació d’aquest procés de diàleg, el ministre tornarà a convocar aquest dimarts a la tarda la taula de diàleg del sector, on exposarà l’acció de Govern. De moment Planas ja ha mantingut una vintena de reunions al llarg de les tres últimes setmanes.

Polítiques

De fet, aquest mateix dilluns el ministre explica al Congrés les polítiques que pensa impulsar en el seu departament enmig del conflicte obert en el sector agrari i la negociació de la nova política agrària comuna (PAC) a la UE.

Notícies relacionades

En la reforma de la llei de la cadena alimentària, que preveu aprovar aquest dimarts el Consell de Ministres, està previst que s’incloguin mesures davant la venda a pèrdues i la inclusió dels costos de producció dins dels contractes com a referència, a l’hora de fixar preus de venda, i la publicitat de les sancions greus i molt greus.

Aquests dies, tant el vicepresident Pablo Iglesias com la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, han recolzat les reivindicacions dels agricultors i han animat que continuïn i han assegurat que «tenen raó». Diferents organitzacions d’agricultors han celebrat manifestacions en diversos punts d’Espanya en els últims dies en protesta pels preus de venda i les dificultats econòmiques del sector.

Temes:

Agricultura