CONSEQÜÈNCIES ECONÒMIQUES

Primark maneja plans de contingència davant del risc de falta de subministrament de la Xina pel coronavirus

El grup britànic avalua augmentar la producció de proveïdors d'altres països

FILE PHOTO  A shopper walks past a branch of clothing retailer Primark in London  Britain April 27  2013   REUTERS Suzanne Plunkett File Photo

FILE PHOTO A shopper walks past a branch of clothing retailer Primark in London Britain April 27 2013 REUTERS Suzanne Plunkett File Photo / Suzanne Plunkett (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El grup britànic AB Foods, propietari de Primark, ha confirmat que la cadena tèxtil està avaluant diferents estratègies per mitigar l’impacte d’un retard prolongat en els subministraments procedents de la Xina, incloent-hi la possibilitat d’incrementar la producció de proveïdors d’altres països.  [Seguiu l’última hora del coronavirus, en directe]

«Si els retards a la producció de les fàbriques [xineses] es prolonguen, el risc d’escassetat de subministraments en algunes línies a final d’any s’incrementa», ha reconegut la multinacional. «Estem avaluant estratègies de contingència, incloent un augment a la producció de proveïdors d’altres regions», ha afegit.

Els amos de Primark han explicat que la firma obté una àmplia varietat dels seus productes a la Xina, tot i que han remarcat que els inventaris creats en previsió de l’Any Nou xinès permeten a Primark «estar ben proveït durant uns quants mesos», per la qual cosa no s’espera cap impacte a curt termini.

D’altra banda, de cara als resultats del primer semestre del seu exercici fiscal, Primark confia que les vendes augmentaran un 2,5% en comparació amb el mateix període de l’any anterior, tot i que al descomptar l’efecte del tipus de canvi l’increment serà del 4,2%.

No obstant, davant de l’esperada disminució dels marges, s’espera que el benefici operatiu disminueixi marginalment respecte a l’any passat en dades sense incloure l’efecte del tipus de canvi i amb arrendaments constants. En dades reportades, el benefici operatiu de Primark «serà superior al de l’any passat».

Les vendes de la cadena tèxtil al Regne Unit s’esperen que augmenti un 3% en el primer semestre, impulsades per l’increment de la superfície de venda, tot i que en dades comparables baixaran un 1,3%. «L’activitat comercial va ser particularment bona el novembre i el desembre, però es va debilitar el gener i el febrer davant unes dades comparativament molt fortes de l’any anterior», va explicar la companyia.

Notícies relacionades

Per la seva banda, les vendes a l’eurozona es preveu que augmentin un 5,3% en moneda constant en els sis primers mesos de l’exercici fiscal de Primark gràcies a la fortalesa de l’activitat a França, Bèlgica i Itàlia, mentre que la facturació comparable augmentarà un 0,5%.

Primark operava 375 botigues a final de febrer, després d’inaugurar tres nous establiments (Sevilla, Kiel i Milà) i la companyia manté un fort pla d’obertures el pròxim trimestre, amb obertures al Regne Unit, EUA, França. Itàlia, Bèlgica, Espanya, Alemanya i Polònia. 

Temes:

Coronavirus