fira cancel·lada

Fira de Barcelona defensa allargar la presència del Mobile a la ciutat

Pau Relat, president de la institució, apel·la a arribar a acords «discrets» amb l'organització, la GSMA

lpedragosa37132338 pau relat170203180727

lpedragosa37132338 pau relat170203180727

1
Es llegeix en minuts

El president de Fira de BarcelonaPau Relat, ha defensat la conveniència de «reforçar el partenariat» amb GSMA per poder allargar «bastants anys més» la presència del Mobile a Barcelona, i ha demanat «discreció» i «unitat» entorn dels acords a què es pugui arribar amb l’entitat.

En una reunió convocada pel president de la Generalitat, Quim Torra, al Palau de la Generalitat per fer balanç de les conseqüències de l’anul·lació de l’edició d’aquest any del Mobile World Congress (MWC), Relat ha fet aquesta petició als assistents a la trobada, entre els quals,administracions, agents socials i sectors econòmics.

«Els acords als quals puguem arribar seran més o menys exitosos en la mesura que siguem discrets», ha dit Relat, que ha apuntat també: «Necessitem unitat i consens», mentre ha agraït la reacció unitària de tots els sectors implicats en aquest esdeveniment després de la cancel·lació del Mobile pel temor del coronavirus.

Relat ha fet aquesta apel·lació en un moment en què es debat sobre les compensacions a què pot haver de fer front la GSMA per l’anul·lació d’aquesta edició del MWC i a l’impacte econòmic per a Fira de Barcelona derivat de la cancel·lació d’aquest esdeveniment mundial.

El president del consell d’administració de Fira de Barcelona ha demanat fer una «anàlisi prudent» del que ha passat i ha apuntat que després de l’anul·lació d’aquesta edició del MWC correspon «donar continuïtat» a aquest esdeveniment amb una «magnífica edició» el 2021.

GSMA té el compromís de celebrar el Mobile fins al 2023 a Barcelona, però Fira aspira a acollir la fira de referència de la tecnologia mòbil «bastants anys més».

Notícies relacionades

Per aconseguir-ho, Relat ha destacat que és important la unitat mostrada l’última setmana. «No decebrem. Intentarem arribar als millors acords possibles», ha dit a la resta d’assistents.

Relat també ha recordat que Fira de Barcelona té el compromís d’ampliar els seus recintes firals i que a partir del 2021 acollirà el congrés audiovisual més gran del món, l’ISE, que se celebrarà del 2 al 5 de febrer, una notícia que puja «l’autoestima col·lectiva», ha afegit.