UN SECTOR EN LLUITA

Tractorada de protesta a Lleida en demanda de preus agrícoles justos

Prop de 1.500 persones han col·lapsat el trànsit al centre de la ciutat

tractores-lleida / periodico

1
Es llegeix en minuts

Més de 450 tractors i 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, han col·lapsat el centre de Lleida en la manifestació unitària del sector agrícola més multitudinària que es recorda a la ciutat. Aquesta marxa forma part d’una protesta simultània a diverses ciutats espanyoles. Amb aquestes protestes, les organitzacions d’agricultors exigeixen al Govern central que persegueixi la venda a pèrdues, en la qual, segons les principals organitzacions agràries, incorren les grans superfícies comercials, que s’ampliïn els fons per a assegurances, que s’habilitin dipòsits per a crisis, que s’exigeixin controls fitosanitaris i laborals als països exportadors, i que s’estudiï l’impacte econòmics dels acords comercials amb tercers països.

Els convocants de Lleida han posat de manifest el «crit d’emergència» del món rural cap a les administracions perquè passin de les paraules als fets. Demanen revertir la greu crisi de preu que fa més de cinc anys que s’arrossega i que es puguin salvar les explotacions.

Notícies relacionades

També han exigit que s’inverteixi en tots els sectors de l’agricultura perquè les pèrdues no només són en la fruita dolça i han reclamat sancions als mercats que no respectin els preus justos. 

«Ja n’hi ha prou d’enganyar»

Mentrestant, a València, milers d’agricultors i centenars de tractors han col·lapsat aquest divendres el trànsit amb una multitudinària protesta sota el lema «Prou d’enganyar els agricultors», convocada per Asaja, La Unió de Llauradors i UPA, que té com a principal objecte reclamar preus justos per als productors agrícoles.