PER EVITAR INCIDENTS

Airbnb limita els lloguers als menors de 25 anys al Canadà

La plataforma pren la mesura després d'un tiroteig mortal en una festa no autoritzada en un pis de Toronto

36401809 59

36401809 59 / JOHN MACDOUGALL (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La plataforma de lloguers de vacances Airbnb ha engegat al  Canadà un programa pilot que restringeix el lloguer a llogaters menors de 25 anys. La mesura arriba després que el 31 de gener tres joves morissin en un tiroteig durant una festa no autoritzada en un apartament d’Airbnb a Toronto.

A partir d’ara, Airbnb prohibirà als menors de 25 anys llogar allotjaments complets, és a dir, quan l’amfitrió no sigui present. Només podran llogar apartaments complets els joves que compleixin uns certs criteris incloent-hi «almenys tres estades a la plataforma i avaluacions positives», segons ha explicat el vicepresident de comunicació d’Airbnb, Christian Lehane.  

A més, la plataforma obrirà una línia de comunicació perquè els veïns puguin informar de possibles conflictes en aquests apartaments. Airbnb farà públic el número de telèfon el dilluns 10 febrer.

Tot i que la violència es dona en un percentatge molt petit en les reserves d’Airbnb, l’índex creix quan es tracta de llogaters joves. Segons Lehane, la plataforma té «una taxa d’incidents del 0,3% quan es tracta de problemes que inclouen danys a la propietat i del  0,6% quan es tracta de problemes de seguretat personal».

Festes no autoritzades

Els fets que han motivat la decisió d’endurir les condicions de lloguer a menors de 25 anys van ocórrer el 31 de gener quan tres joves van morir i dos més van resultar ferits en un apartament llogat a Toronto. Els llogaters, tres homes de 19, 20 i 22 anys, van morir durant un tiroteig en una festa no autoritzada

Aquesta no és la primera vegada que es produeixen incidents armats en allotjaments llogats a Airbnb al Canadà. A principis de gener, a Ottawa, un noi de 18 anys va ser assassinat i tres més van resultar greument ferits.

Veto global

Notícies relacionades

Si la mesura té èxit, les normes de restricció d’edat es podrien aplicar en altres països. Segons ha explicat la companyia, Airbnb «continuarà implementant mesures de seguretat addicionals per enfortir encara més la plataforma al Canadà i a tot el món».

Airbnb és la plataforma de lloguer vacacional que cada nit acull a les seves llars un total de dos milions de persones en ciutats de tot el món.