Agricultura

CCOO diu que el creixement de l'atur agrari és aliè a la pujada de l'SMI

La millora de les condicions salarials mai pot ser la culpable del descens de l'ocupació

undefined52049889 cortes de carretera en andujar  ja n  por parte de los agric200130193416

undefined52049889 cortes de carretera en andujar ja n por parte de los agric200130193416 / Francis J Cano

1
Es llegeix en minuts

CCOO ha remarcat que el creixement de l’atur agrari el primer mes de l’any és aliè a la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) que, segons el sindicat, els empresaris agraris «han demonitzat».

«Mai una millora de les condicions salarials dels treballadors pot ser la culpable del descens de l’ocupació en un sector com l’agrari, amb greus problemes en la cadena de valor i en la conformació dels preus», ha assenyalat el sindicat.

CCOO ha atribuït la pujada de l’atur al gener en l’agricultura, amb 9.085 aturats més (+6,4%), a la sortida de població assalariada del sector, als efectes de la sequera en produccions la recol·lecció de les quals es fa aquest mes –els més significatius en termes d’ocupació són la recollida de l’oliva i els cítrics–, doblement castigades per la sequera i els efectes de la DANA i, posteriorment, de la borrasca ‘Gloria’.

Notícies relacionades

En aquest sentit, CCOO-Indústria considera que el nou Govern ha d’obrir una nova etapa de millora de la qualitat i l’estabilitat de l’ocupació, així com dels mecanismes de protecció de l’atur agrari i les reformes «urgents i necessàries» per dignificar el treball en el sector primari.

Finalment, ha exigit a l’Executiu «valentia i compromís» amb els treballadors del camp i que són fonamental canvis «significatius» en el marc actual de relacions laborals per millorar les seves condicions de vida i treball.