Entre 1.000 i 1.100 euros

La Cambra rebaixa 200 euros la proposta de salari mínim català del Govern

L'entitat presidida per Canadell recomana situar el sou mínim de referència a Catalunya entre els 1.000 i 1.100 euros

canadell

canadell

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Cambra de Comerç de Barcelona ha presentat aquest dimecres la seva proposta sobre quin hauria de ser el salari mínim a Catalunya. Entre 1.000 i 1.100 euros ha sigut la xifra que ha posat sobre la taula el president de l’entitat, Joan Canadell. Una quantia que rebaixa fins a més de 200 euros la proposta de salari mínim de referència (SMR) que va presentar el Govern al desembre i que coincideix amb el pacte salarial entre sindicats i patronals a nivell de tot Espanya.

Notícies relacionades

El vicepresident Pere Aragonès va presentar el 12 de desembre una proposta de salari mínim català de 1.239 euros; un 30,4% superior als 950 euros que marquen l’SMI a nivell estatal aquest 2020. El projecte d’Aragonès neix amb la capacitat més d’obrir debat que no de legislar, ja que la Generalitat no té competències per crear un SMI català obligatori i la seva capacitat d’imposar-lo a través de la contractació pública és molt limitada.

Aquesta voluntat d’obrir debat l’ha recollit aquest dimecres la Cambra, que ha fet els seus propis càlculs i ha rebaixat la xifra del Govern fins a una forquilla entre els 1.000 i els 1.100 euros. El seu criteri es basa en l’estimació del 60% del salari mitjà (el més freqüent) i no la mitjana el resultat de la suma i la divisió dels diferents salaris. En aquest sentit, el salari mitjà a Catalunya era el 2017 de 21.720 euros, segons les últimes dades de l’INE; el que situa aquest 60% en els 1.085 euros mensuals bruts.