balanç anual

El Sabadell cobra comissió a dipòsits d'empreses per valor de 3.700 milions

L'entitat descarta, de moment, aplicar una taxa similar als particulars pel mateix concepte

Les dotacions extraordinàries per la venda de carteres castiguen el valor de l'acció del banc

zentauroepp52058506 presentacion resultados sabadell200131095547

zentauroepp52058506 presentacion resultados sabadell200131095547 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

L’avís del sector financer espanyol que acabaria cobrant pels dipòsits és més que una realitat, una disputa entre els bancs per veure qui s’emporta el client a l’aplicar-li comissions més moderades. El Banc Sabadell cobra comissions a un volum de dipòsits que en aquests moments ascendeix a 3.700 milions d’euros, i que durant el 2019 van arribar als 2.200 milions, segons ha explicat el conseller delegat de l’entitat financera, Jaume Guardiola, durant la presentació dels resultats de l’entitat financera a Madrid.

Guardiola ha assenyalat que la situació de tipus negatius a les entitats financeres no els ha quedat més remei que cobrar «pels dipòsits ociosos, aquells que les empreses no destinen a invertir en altres productes financers o en actius», ha comentat Guardiola. «No hem fixat un límit» –ha explicat–, «cobrem pels diners que no mouen les empreses. No ho fem amb els particulars i és complicat aplicar aquesta pràctica als detallistes en aquest moment», ha puntualitzat.

El banc cobra entre un 0,30% i un 0,50% pel volum dels dipòsits immobilitzats al compte, però no hi ha una regla fixa. Més aviat es tracta d’una pugna dins del sector financer. Les entitats intenten compensar la comissió del 0,40% / 0,50% que han de pagar al Banc Central Europeu (BCE) per guardar els seus dipòsits en aquesta entitat i competeixen dins del mercat local per guardar els fons dels clients per una comissió. «Qui cobra menys s’emporta el client», ha explicat Gurdiola, assenyalant la batalla comercial que hi ha dins del sector. Tot i que es tracta d’una comissió, es comptabilitza en el marge d’interessos de l’entitat, que ha assolit un volum de 3.622 milions d’euros el 2019, cosa que va representar un increment de l’1,4%.

Resultats d’estabilització

Notícies relacionades

El Sabadell ha donat a conèixer aquests números i ha valorat els resultats de l’any com de «consolidació», segons el president de l’entitat, Josep Oliu, que, d’altra banda, no ha volgut donar gaire importància a la reacció de la borsa respecte a les xifres presentades dijous als analistes. L’acció del banc ha caigut un 10% en les primeres hores de cotització, cosa que els directius de l’entitat van atribuir al tancament de la venda de les carteres d’actius que es van produir durant l’exercici passat. Aquestes carteres han produït minusvalideses o dotació extraordinària de més de 100 milions d’euros, que els analistes no tenien comptabilitzada. «Esperem que en la mesura que es vegi que el sanejament de banc i del TSB són un fet, els inversors tindran una altra percepció del banc», ha comentat Guardiola.

L’entitat segueix amb el sanejament de la filial britànica, que el 2019 encara ha aportat pèrdues de 45 milions d’euros, tot i que està immersa en un procés d’ajustament d’oficina i plantilles que l’ha de portar a l’obtenció d’uns beneficis de 164 milions d’euros el 2022, segons el pla estratègic dissenyat per al banc.

Temes:

Banc Sabadell