ESTUDI DE DELOITTE

Nou de cada deu directius espanyols veu en la indústria 4.0 una oportunitat per generar més ingressos

Davos (Switzerland), 21/01/2020.- Punit Renjen, CEO of the multinational professional services firm Deloitte, moderates a panel session during the 50th annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, 21 January 2020. The meeting brings together entrepreneurs, scientists, corporate and political leaders in Davos under the topic ’Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World’ from 21 to 24 January 2020. (Suiza) EFE/EPA/ALESSANDRO DELLA VALLE

Davos (Switzerland), 21/01/2020.- Punit Renjen, CEO of the multinational professional services firm Deloitte, moderates a panel session during the 50th annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, 21 January 2020. The meeting brings together entrepreneurs, scientists, corporate and political leaders in Davos under the topic ’Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World’ from 21 to 24 January 2020. (Suiza) EFE/EPA/ALESSANDRO DELLA VALLE / ALESSANDRO DELLA VALLE (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Nou de cada deu directius espanyols espera generar més ingressos gràcies a la indústria 4.0, al mateix temps que un 50% preveu que afavoreixi la reducció dels costos operatius i un 37% que contribueixi a millorar la gestió del risc.

Segons l’estudi de Deloitte ‘La Quarta Revolució Industrial: en la intersecció de disponibilitat i responsabilitat’, presentat al Fòrum Econòmic Mundial de Davos, els directius espanyols són més optimistes respecte a la Indústria 4.0.

A tot el món, només un 69% dels executius preveu que aquesta nova indústria els generi més ingressos; un 29% que afavoreixi la reducció dels costos operatius; i un 27% que contribueixi a millorar la gestió del risc. No obstant, dos terços dels directius enquestats afirmen que les seves organitzacions no disposen d’estratègies holístiques i integrades que facilitin les oportunitats de creixement a llarg termini, malgrat que l’enquesta també apunta que el 90% de les empreses que disposen de plans exhaustius en matèria d’indústria 4.0 van créixer un 5% l’any passat.

Respecte als executius espanyols enquestats, el 64% se sent capaç de liderar les seves organitzacions a l’hora de capitalitzar les oportunitats que ofereix la indústria 4.0, davant un 83% a nivell mundial.

Notícies relacionades

Quant a la inversió en talent, el 80% dels executius espanyols ho destaca com una inversió prioritària i un 84% afirma conèixer quines habilitats seran necessàries en la quarta revolució industrial. No obstant, tan sols un 70% afirma que les seves organitzacions tenen una cultura d’aprenentatge a llarg termini, mentre que el percentatge ascendeix al 82% a nivell mundial. Alhora, gairebé el 90% dels líders empresarials creuen que el canvi climàtic afectarà negativament les seves organitzacions i el 59% d’ells afirma haver posat en marxa iniciatives internes per pal·liar els seus efectes, com reduir els viatges o eliminar els plàstics, entre d’altres.

L’informe està basat en les enquestes realitzades a més de 2.000 càrrecs directius de 19 països, prop d’un centenar són espanyols, i avalua el nivell de preparació de les organitzacions davant de l’era de la Indústria 4.0.

Temes:

Empreses