Acomiadaments

Class Plastics ultima les negociacions d'un ERO sobre 114 treballadors

L'empresa va registrar l'expedient el passat 8 de gener i pretén acomiadar 45 empleats

class-plastics

class-plastics

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’empresa Class Plastics ultima amb els representants dels treballadors un expedient de regulació d’ocupació (ERO) sobre la plantilla de 114 empleats de la seva planta de Martorelles (Vallès Oriental). La idea de l’empresa és acomiadar fins a 45 persones, segons van concretar a EL PERIÓDICO fonts sindicals. La companyia dedicada a la injecció de plàstics va registrar l’ERO el passat 8 de gener, segons han confirmat des del Departament de Treball de la Generalitat.

El motiu adduït per Class Plastics per iniciar el procés d’acomiadament col·lectiu és una disminució de l’activitat productiva. La plantilla té retards en els pagaments des del mes de desembre i entre els treballadors existeix preocupació per la viabilitat futura de la planta. Class Plastics porta des del 2017 a Martorelles, quan es va traslladar a l’esmentada ubicació després de tancar la propietat un acord de compra de l’antiga fàbrica de Valeo. Aquesta companyia va liquidar llavors un altre ERO sobre una plantilla de 200 empleats i es va emportar la producció i part de la plantilla fins a una altra planta de la seva propietat a Saragossa.

Notícies relacionades

El procés de consultes va començar el passat 8 de gener, moment en què formalment l’empresa va registrar l’ERO i és previst que finalitzi el pròxim 8 de febrer, complint així amb els 30 dies contemplats per llei. Els treballadors que finalment resultin afectats per aquest acomiadament col·lectiu passaran a engrossir les estadístiques del Ministeri de Treball, que el 2019 van registrar un canvi de tendència. Entre gener i octubre (últimes dades disponibles) un total de 5.431 treballadors acomiadats mitjançant un ERO, el 105% més que en el mateix període de l’any anterior. 

Segons dades del registre mercantil, Class Plastics S.L., societat constituïda el 2013 i amb domicili social a Martorelles, va donar fe d’una xifra de negoci de 6,1 milions d’euros l’any 2018, el 36% més que a l’exercici anterior. I uns beneficis en aquell mateix període de 297.357 euros, el 9,9% menys que l’any anterior.