EUROPEAN BLOCKCHAIN CONVENTION

Un congrés situa Barcelona com a centre de l'univers blockchain

El reconeixement de la Comissió Europea, el BCE i el sector financer el 2019 impulsen la tecnologia

Un total de 22 'start-ups' buscaran en la trobada barcelonina finançament als seus projectes

gagoysalmern

gagoysalmern

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Barcelona serà els pròxims 20 i 21 de gener centre d’atenció del ‘món blockchain’, una de les tecnologies principals que impulsa l’economia 4.0. Es torna a celebrar a la capital catalana l’European Blockchain Convention, que reunirà 600 assistents i comptarà amb ponències de 50 experts.  

D’aposta de futur o tema de conversa de friquis tecnològics, la tecnologia blockchain s’ha transformat en una realitat ineludible per a l’economia productiva i el sector financer. Victoria Gago i Daniel Salmerón, analistes financers, són els impulsors d’aquesta trobada que se celebra de forma alterna a Copenhaguen i Barcelona.

«Respecte a l’edició de l’any passat han canviat molt les coses», explica Gago. Es refereix bàsicament a l’anunci a finals de l’any passat per part de la Comissió Europea d’impulsar un ‘projecte blockchain’ per impulsar serveis transfronterers a Europa (com la identitat digital, per exemple). També el Banc Central Europeu va donar via lliure per al desenvolupament de la regulació de les criptomonedes i de l’establiment de monedes digitals supervisades pels bancs centrals. També el sector financer ha obert les portes al desenvolupament d’aplicacions blockchain amb el Banc Santander al capdavant (va emetre un bo de 20 milions d’euros a la blockchain d’Ethereum). Representants d’aquestes institucions i d’altres explicaran les seves iniciatives a Barcelona, «en una mostra que la tecnologia està avançant de manera ràpida», opinen els organitzadors del congrés.

L’European Blockchain Convention del 2019.

Paral·lelament, el cicle de conferències pretén convertir-se en punt de trobada entre ‘start-ups’ i inversors. Un total de 22 empreses de nova creació presentaran els seus projectes a un jurat format per 24 experts en una espècie de competició per la recerca de finançament. Set d’aquestes empreses són barcelonines (set més de Madrid) i tindran quatre minuts d’exposició dels seus projectes per aconseguir fonts de finançament. «El congrés pretén també ser una eina per ajudar a valorar el fenomen blockchain entre els inversors i entendre l’impacte que tindrà en tots els sectors econòmics», explica Gago.

Notícies relacionades

 

En l’actualitat són el sector financer i el logístic els que han vist més clarament les possibilitats de blockchain. En els intercanvis comercials serveix per validar les transaccions d’una manera més ràpida. En el sector financer, nous instruments d’inversió o de pagament poden canviar el panorama del sector en poc temps, amb nous actors si els grans bancs no estan atents a les noves tendències del mercat.