polèmica pel mwc

L'Ajuntament de Barcelona retira de la seva web un article crític amb el 5G

El mateix dia la presidenta la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha avançat que el Govern regional farà tot el que està a les seves mans per portar a la capital el Mobile World Congress

19/11/2019 La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, durante su intervención en la inauguración de la Smart City Expo World Congress 2019, en Barcelona a 19 de noviembre de 2019.

19/11/2019 La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, durante su intervención en la inauguración de la Smart City Expo World Congress 2019, en Barcelona a 19 de noviembre de 2019. / David Zorrakino - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha reiterat aquest dijous un article de la seva web en què s’assegurava que el 5G no és innocu. Aquest mateix dimecres, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha avançat que el Govern regional farà tot el que estigui a la seva mà per portar a la capital espanyola el Mobile World Congress. «Estem preparats per acollir el Mobile. Anirem a totes», ha afirmat la dirigent regional en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press a Madrid.

Ayuso ha fet referència en les seves declaracions al malestar d’alguns empresaris del sector amb un article publicat a la pàgina web del consistori barceloní, ja retirat, que denunciava els perjudicis que causa el 5G amb el títol ‘El 5G no és innocu’ i que s’incloïa en l’apartat de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona relacionat amb les activitats de l’equipament d’educació ambiental La Fàbrica del Sol.

Notícies relacionades

L’article s’ha elaborat amb la col·laboració de Carmen Ruíz Martín, metge de família del CAP Indianes (Montcada i Reixac), experta en medicina ambiental (Universitat Complutense de Madrid) i coordinadora del grup de patologia ambiental de la CAMFiC. A l’article, es fa una crida directa a demanar una moratòria al desplegament de la tecnologia fins que se sàpiga amb certesa que no afecta la salut i el medi ambient. 

També suggereix utilitzar el mòbil, la tauleta electrònica o altres connexions sense fil «només quan sigui necessari», «apagar el wifi i el mòbil mentre es dorm», «utilitzar el cable per als telèfons, ordinadors, portàtils, mouse...» i no portar el telèfon mòbil ni el portàtil «molt a prop del cos».