acord programàtic de psoe i unides podem

Garamendi alerta que el dèficit es dispararà al 3,5% amb el nou Govern

El president de la CEOE explica que els empresaris estaran en «alerta» perquè afectarà de manera «especial» l'economia i la patronal

garamendi

garamendi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, ha alertat que el dèficit públic es dispararà aquest any al 3,5% del PIB si es duen a terme totes les propostes recollides en l’acord programàtic de Govern assolit entre el PSOE i Unides Podem.

Així ho ha assenyalat durant la seva intervenció al Fòrum Justícia de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid (ICAM), on ha afirmat que als empresaris «els fa por» la bateria de propostes, perquè hi ha 25.000 milions d’euros de despesa i uns ingressos de 6.200 milions. «Ens fa l’efecte que el dèficit d’aquest any amb aquestes propostes se’n va al 3,5% i això ja és un problema d’estabilitat amb Europa», ha remarcat. En aquesta línia, ha afirmat que els empresaris estaran «alerta» i avisaran, perquè és «una cosa molt important que pot afectar de manera molt especial el món de l’economia i de l’empresa».

En concret, sobre la desviació del dèficit, ha indicat que estan preocupats, perquè ja amb l’últim Govern s’havia assolit amb Europa un acord de dèficit de l’1,8%, que posteriorment es va negociar al 2% i ja s’ha incorregut en un dèficit del 2,5%. «De vegades ens diuen malastrucs a la CEOE, però és el que hi ha. Al juny vam dir que l’economia espanyola anava a créixer al 2,1% i se’ns va tirar a sobre tothom i nosaltres vam ser molt optimistes, perquè no acabarà en el 2,1%, sinó que acabarà en l’1,9% i aquest any anirem a l’1,5%», ha afegit.

Deute d’Espanya

Notícies relacionades

A més, Garamendi ha posat èmfasi que el preocupa el deute i la seva gestió, perquè en l’actualitat és gairebé el 100% del PIB i Espanya és pràcticament el segon país del món amb més deute exterior. «Això significa que cal pagar-la, abans, després o d’alguna manera, però això que alguns pensin que no passa res, dura una estona, aquesta és la realitat», ha afegit.

Per això, Garamendi ha demanat estabilitat i moderació, perquè «amb les coses de menjar no es juga». «Demanem que se’ns consulti almenys quan es prenguin decisions. No ens posarem en totes les altres coses», ha ressaltat. També ha traslladat el Govern que ha «de tenir rigor pressupostari i ortodòxia econòmica, que és la que farà la confiança perquè aquest país continuï avançant com es mereix».