nova legislatura

La CEOE s'obre a negociar aspectes de la reforma laboral

Garamendi afirma que la patronal està a disposició de l'Executiu per iniciar el diàleg social

zentauroepp50312959 madrid  09 10 2019  economia  el presidente de la ceoe anton191009104344

zentauroepp50312959 madrid 09 10 2019 economia el presidente de la ceoe anton191009104344 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, ha manifestat aquest dimecres la seva disposició a negociar amb sindicats i Govern aspectes com la reforma de les pensions o la derogació de la reforma laboral de 2012, com planteja el Govern, tot i que ha demanat acords «consensuats» perquè considera que, d’aquesta manera, «duraran molt més i seran més potents que si es fan per decret o de forma unilateral».

«Caldrà parlar de la reforma laboral –si és que cal fer-ho, a veure de quina manera– de la reforma de pensions, també d’impostos... Caldrà parlar el que hàgim de parlar», ha assenyalat en una entrevista concedida a TVE.

Garamendi ha remarcat que la patronal està «a disposició» de l’Executiu per iniciar al costat de sindicats el diàleg social, i que actuarà «amb lleialtat». El màxim representant dels empresaris espanyols ha assegurat que va trucar «immediatament» al ja investit president, Pedro Sánchez, per felicitar-lo, però que encara no ha pogut parlar amb ell.

«Desinflar el globus»

Durant l’entrevista, Garamendi ha insistit en la necessitat d’«estabilitat i moderació», i ha reconegut que en el debat polític hi ha un «moment de sobreescalfament», per la qual cosa creu que «el globus s’haurà d’anar desinflant d’alguna manera». En aquest sentit, ha precisat:  «Ens estem començant a acostumar a parlar del que ens separa i no del que ens uneix», ha lamentat, instant a «desinflar aquest globus» i a «parlar de les coses del dia a dia de la gent» ja que creu que la societat espanyola «necessita tranquil·litat».

Respecte a les travesses sobre els nous ministres i la possibilitat que carteres econòmiques recaiguin en càrrecs d’Unides Podem, soci del PSOE en el Govern de coalició que formarà Pedro Sánchez, Garamendi ha recordat que, tret de la confirmació de Nadia Calviño com a vicepresidenta al capdavant d’Economia i l’entrada d’Iglesias també com a vicepresident, «la resta estan en suspensió».

Notícies relacionades

«Qui ha de decidir la llista de ministres, que encara no estan, és el president», ha declarat el líder de la CEOE, optant per la «prudència» i demanant «moderació» i «diàleg social» ja que, en aquestes condicions, creu que hi haurà «millor tranquil·litat per als inversors i per a l’ocupació».

En tot cas, ha dit que prefereix realitzar valoracions a «fets consumats» i «en funció d’aquestes mesures» que pugui plantejar el nou Executiu. «No desqualificarem ningú mentre no comencem a treballar i vegem les mesures concretes», ha aclarit, recordant a més que «avui dia són idees que estan en un document». «Ja veurem quines són les que tiren endavant», ha dit.