web polèmica

La jutge ordena tancar el cercador d'empreses independentistes de l'ANC

El jutjat mercantil afirma que utilitza mètodes que «inciten a la discriminació»

zentauroepp50165939 barcelona  01 10 2019     pol tica   elisenda paluzie   pres191106182806

zentauroepp50165939 barcelona 01 10 2019 pol tica elisenda paluzie pres191106182806 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutjat mercantil número 11 de Barcelona va acordar ahir el tancament de la web Consum estratègic orquestrada per l’ANC per fomentar el consum de productes d’empreses afins a l’independentisme, i va ordenar el cessament de qualsevol activitat que suposi difondre aquesta campanya. Fonts de l’ANC van assegurar que ja preparen el recurs contra la resolució judicial.

La titular del jutjat va estimar parcialment les mesures cautelars que havia sol·licitat Foment del Treball, que va denunciar aquesta iniciativa al·legant que suposa una «conducta anticompetitiva» perquè la pàgina web «és contrària a la bona fe, falseja la lliure competència al mercat i afecta l’interès públic». També va insistir que és un acte constitutiu de «competència deslleial» perquè suposa un «boicot doble» ja que el requeriment es dirigeix tant a les empreses i als consumidors. La patronal va interposar una altra denúncia davant de l’Autoritat Catalana de la Competència (Acco) pel mateix directori de companyies. 

El tribunal demana a Foment que en el termini de deu dies deixi una garantia quantificada en un import de 50.000 euros i l’avisa que, en cas contrari, es deixaria sense efecte la resolució.

En el seu escrit, la jutge apunta que «la finalitat principal» de l’entitat sobiranista és «castigar» les empreses que, segons l’ANC, «han participat a la campanya de la por» durant el procés, «una circumstància política aliena als criteris que han de prevaler en el mercat, que són relatius a l’eficiència de les prestacions». 

Notícies relacionades

A més, considera que «ha posat en marxa uns mitjans materials i personals que inciten a la discriminació», i que això «no pot quedar emparat per la llibertat d’opinió». Amb tot, veu acreditada «la comissió per part de l’ANC d’una sèrie de conductes que de manera indiciària podrien constituir actes de competència deslleial». 

Allunyar-se de l’Íbex

L’entitat sobiranista va llançar aquesta campanya amb l’objectiu de «donar efectivitat real a la proclamació de la república catalana, en aquest cas en l’àmbit econòmic», i allunyar-se de «les empreses de l’Ibex, les del BOE i les de la Llotja del Bernabéu». «Com menys depenguem d’empreses que tenen aquesta dependència dels poders polítics espanyols, menys campanyes de catastrofisme econòmic es podran fer quan tornem a plantejar un embat democràtic», va afirmar la presidenta de l’ANC Elisenda Paluzie durant la seva presentació. 

Temes:

ANC Catalunya