a 1.000 euros

El Govern promet pactar la pujada del salari mínim amb patronal i sindicats

La ministra de Treball en funcions, Magdalena Valerio, assumeix equiparar el SMI al 60% del salari mitjà al final de la legislatura

GRAF2893. MADRID, 22/01/2019.- La ministra de Trabajo, Magdalena Valerio, interviene durante el pleno del Congreso de los Diputados, hoy en Madrid. EFE/ J.P.Gandul

GRAF2893. MADRID, 22/01/2019.- La ministra de Trabajo, Magdalena Valerio, interviene durante el pleno del Congreso de los Diputados, hoy en Madrid. EFE/ J.P.Gandul / J.P.Gandul (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social en funcions, Magdalena Valerio, ha deixat clar que la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) serà objecte de negociació amb les organitzacions sindicals i empresarials i ha afirmat que existeix el compromís, al llarg de tota la legislatura (fins al 2023), que aquest se situï en el 60% del salari mitjà.

Aquest compromís estaria en línia amb el que estableix la Carta Social Europea i amb la petició de les organitzacions sindicals. «S’està estovant molt sobre el SMI i cada dia llegeixo titulars que no sé d’on han sortit. Encara no s’ha negociat res concret amb els agents socials en relació amb la pujada del SMI de l’any que ve», ha deixat clar Valerio en una trobada amb els mitjans.

Sobre la trucada que realitzarà Pedro Sánchez aquest dimecres amb els agents socials, Valerio ha assenyalat que s’emmarca a l’agenda de contactes que el president en funcions està mantenint amb els diferents partits polítics o els representants de les comunitats autònomes. Així, ha afirmat que l’objectiu és transmetre’ls que com més aviat millor es vol que hi hagi una investidura i un Govern, «perquè aquest país necessita una estabilitat política, que és la que es mereix».

Ha de millorar la qualitat de l’ocupació

Notícies relacionades

D’altra banda, preguntada per les advertències de Brussel·les a Espanya per l’atur i el deute públic i privat, la ministra en funcions ha assenyalat que l’Executiu és «conscient» que s’ha de continuar jugant per crear més ocupació, però també perquè aquest sigui de més qualitat. No obstant, Valerio ha afirmat que també és important que es continuï lluitant contra l’atur. «Som conscients que hi ha algunes persones que ho estan passant especialment malament», ha postil·lat la ministra, després de recordar que per aquesta raó s’han posat en marxa plans d’atur per als col·lectius més afectats, com el Pla d’Ocupació Jove i Reincorpora-T.

«Evidentment, sabem que hem de fer una aposta molt important per l’orientació personalitzada», ha afegit, després d’afirmar que l’objectiu, pel qual continuen lluitant, és que hi hagi atur zero.