Els Estats Units i la Xina tanquen un acord comercial parcial

Trump accepta una reducció dels aranzels aplicats a productes xinesos a canvi del compromís de Pequín a comprar productes agrícoles nord-americans

Segons els mitjans nord-americans, l'acord s'anunciarà avui tot i que es desconeix si la Xina accepta totes les condicions

FILE PHOTO  U S  President Donald Trump and China s President Xi Jinping meet business leaders at the Great Hall of the People in Beijing  China  November 9  2017  REUTERS Damir Sagolj File Photo

FILE PHOTO U S President Donald Trump and China s President Xi Jinping meet business leaders at the Great Hall of the People in Beijing China November 9 2017 REUTERS Damir Sagolj File Photo / Damir Sagolj (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bandera blanca a l’horitzó. Els Estats Units i la Xina haurien arribat a un principid’acord comercial parcial amb què les dues economies més importants del món poden alleujar les tensions de guerra comercial.

Segons han informat mitjans nord-americans com el ‘New York Times’, aquest dijous el president Donald Trump es va comprometre a reduir significativament els aranzels que la Casa Blanca ha aplicat a 360.000 milions de dòlars en productes xinesos. Aquesta concessió seria a canvi del compromís de Pequín de comprar productes agrícoles nord-americans per valor de 50.000 milions de dòlars, reforçar la protecció de la propietat intel·lectual i obrir-se a uns mercats de serveis financers més transparents, segons ha indicat Michael Pillsbury, expert en la Xina de l’Institut Hudson, a qui Trump va informar ahir.

L’acord entre les dues parts tindrà un impacte directe aquest cap de setmana. Així, s’espera que Trump cancel·li o retardi els aranzels sobre 160.000 milions de dòlars en productes de la Xina programats per entrar en vigor aquest diumenge. «Renunciar-hi impediria una altra escalada en una lluita comercial que ha causat danys econòmics als dos costats del Pacífic»,diu el ‘Times’, que cita fonts pròximes a l’acord.

Notícies relacionades

Aquest dijous Trump ja va donar senyals d’una entesa als dos bàndols del Pacífic. «MOLT prop d’un GRAN ACORD amb la Xina», va tuitejar, amb el seu peculiar estil. S’espera que avui el president anunciï el pacte amb Pequín. No obstant, el text de l’acord encara no s’ha enllestit i es desconeix si el règim del president Xi Jinping acceptarà totes les condicions especificades. L’acord suposaria una fita després de 19 mesos de negociacions tenses.

ESTEM TREBALLANT PER AMPLIAR AQUESTA INFORMACIÓ