nova connexió

Emirates connecta Dubai i Mèxic a través de Barcelona

El primer Boeing 777-200LR de l'aerolínia arribarà aquesta tarda a Ciutat de Mèxic procedent del Prat

emirates-mariachis

emirates-mariachis

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

El Boeing 777-200LR  amb què Emirates arribarà per primera vegada a Ciutat de Mèxic aquesta tarda a les 16.15 (hora local) procedent de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, va aterrar a les 8.00 del matí a Barcelona procedent de Dubai, on té la seva base l’aerolínia. Es tracta de la tercera freqüència d’Emirates amb l’aeroport barceloní i la primera que tindrà una doble destinació al creuar l’Atlàntic, com al seu dia ho va fer Singapore Airlines a l’unir l’illa asiàtica amb São Paulo a través del Prat.

L’aerolínia va aconseguir un permís especial per part dels governs mexicà i espanyol que li permet portar passatge i càrrega entre dos llocs diferents del del país d’origen, que en aquest cas és Dubai, una ciutat emirat als Emirats Àrabs Units que s’ha convertit en un dels més importants centres aeris mundials gràcies a aquesta aerolínia i a un enorme ‘hub’ internacional. «Analitzem cada projecte amb lupa, tant els que estan en marxa com els que tenim en projecte amb molta antelació i de manera molt discreta. Només quan estem plenament segurs, arrenquem», va comentar el vicepresident de l’aerolínia, Thierry Aucoc, a l’aeroport del Prat. A la inauguració de la nova ruta han assistit directius de les companyia, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i la directora de l’aeroport barceloní, Sonia Corrochano. Una vegada finalitzat l’acte, el vol ha reprès la marxa cap a Mèxic. 

Els vols diaris d’Emirates entre Dubai i Ciutat de Mèxic via Barcelona operaran amb els següents horaris: EK 255 –amb capacitat per a 300 passatgers, 38 a classe ‘business’ i 264 a classe turista– surt de Dubai a les 03.30 h (hora local) i arriba a Barcelona a les 08.00 hores local; després, parteix de Barcelona a les 09.55 per arribar a Mèxic a les 16.15 hores del mateix dia. D’altra banda, el vol EK 256 sortirà de la Ciutat de Mèxic a les 19.40 h (hora local), arribarà a Barcelona l’endemà les 13.25 h (hora local) i, posteriorment, s’enlairarà a les 15.10 h amb destinació a Dubai, per arribar l’endemà a les 00.45 hores.

Oposició d’Aeroméxico

Notícies relacionades

L’aerolínia Aeroméxico es va oposar des de l’any passat a l’entrada d’Emirates, va tramitar una empara en què argumenta que la invalidesa de la firma del Memoràndum d’Entesa firmat entre Mèxic i els Emirats Àrabs Units el desembre del 2012, del qual encara no s’ha promulgat sentència, així que el cas continua obert. Si Aeroméxico guanya l’empara, es retirarà el permís a Emirates.

Per la seva banda, l’Associació Sindical de Pilots Aviadors de Mèxic (ASPA) ha indicat que el permís és provisional, i que l’entrada d’Emirates al país va en detriment de l’aviació nacional i posa en risc llocs de treball. Així mateix, denuncien que Emirates ha sigut acusada d’operar amb subsidis del seu govern per a la compra de combustible, així com tenir tarifes aeroportuàries preferents, no permetre-li formar un sindicat i de no cuidar el medi ambient.