La borsa del 3 de desembre

L'Ibex 35 cedeix un 0,22% però manté els 9.000 punts després dels nous aranzels de Trump

1
Es llegeix en minuts

L’Ibex 35 va tancar la jornada aquest dimarts amb una caiguda del 0,22%, arrossegat per la nova onada d’aranzels anunciats pel president dels Estats Units, Donald Trump, i el seu avís que podria posposar la firma d’un acord comercial amb la Xina, tot i que ha aconseguit mantenir-se per sobre de la cota dels 9.000 punts. En concret, el selectiu va tancar en els 9.135,7 punts, després de caure dilluns el 2% per l’anunci de Trump de restaurar «amb efectes immediats» els aranzels que graven les importacions nord-americanes d’acer i alumini procedents del Brasil i l’Argentina.

S’hi sumava el posterior anunci de l’Administració Trump id’mposar aranzels del 100% sobre productes francesos com el xampany i el formatge, entre altres, en resposta a la ‘taxa Gafa’, la ‘taxa Google’ francesa amb què el país exigirà a les companyies tecnològiques nord-americanes que paguin un impost pels ingressos percebuts a canvi dels seus serveis digitals.

Al tancament de la sessió, Ence, amb una alça de l’1,76%; seguida de Cellnex (+1,17%) i MásMóvil (+1,07%), van ser els valors que més pujades van registrar. Els van secundar Enagás (+0,86%), Inditex (+0,83%) i REE (+0,66%). Al contrari, ArcelorMittal, que va tancar la jornada amb una caiguda del 3,24% en el preu de les seves accions, seguida d’ACS (-3,09%) i Mediaset (-2,43%), van registrar les caigudes més grans d’aquest dimarts. Mapfre (-2,36%), Acciona (-1,98%) i Bankia (-1,85%) eren els valors que més van caure.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la prima de risc oferta als inversors pels bons espanyols amb venciment a deu anys en comparació amb els seus homòlegs alemanys se situava en els 73,6 punts bàsics, amb la rendibilitat en el 0,4%. La resta de borses europees també van tancar amb descensos, tot i que va ser més pronunciat que en el cas d’Espanya: París va cedir un 1,03% i Londres, un 1,72%, mentre que Frankfurt s’anotava una pujada del 0,19%.

D’altra banda, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, se situava cap a les 18.00 hores en un preu de 61 dòlars, mentre que la Texas es col·locava en els 56 dòlars. Finalment, la cotització de l’euro davant el dòlar es col·locava en 1,1092 ‘bitllets verds’ a aquesta mateixa hora.

Temes:

Ibex 35 Borsa