Telecomunicacions

Telefónica traspassa les seves torres del Brasil a la seva filial Telxius per 140 milions

La companyia ja havia fet el mateix amb la infraestructura d'Espanya, Xile i el Perú a fi de monetitzar la filial

A man walks past a Telefonica building in Barcelona  Spain  February 26  2016  REUTERS Albert Gea

A man walks past a Telefonica building in Barcelona Spain February 26 2016 REUTERS Albert Gea / ALBERT GEA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Telefónica Brasil (Vivo) ha assolit un acord amb Telxius, la seva filial d’infraestructures, per a la venda de 1.909 torres per un valor aproximat de 140 milions d’euros. Amb la nova adquisició, Telxius duplica el seu dossier al Brasil amb 3.850 emplaçaments propis.

L’operació forma part del pla de Telefónica de traspassar les torres de telefonia de la seva matriu a la filial amb l’objectiu de monetitzar-les a llarg termini, a través de vendes, sortida a Borsa o un acord amb tercers.

Telefónica ja havia traspassat a Telxius els emplaçaments del Perú, Xile i Espanya. En total, amb el Brasil, aquest any es van traspassar un total de 3.000 nous emplaçaments que, sumats a l’acceleració de l’activitat de noves torres per a clients permeten a Telxius superar els 20.000 emplaçaments a nivell global. El 70% d’ells a Europa (Espanya i Alemanya) i el 30% restant a Llatinoamèrica (Brasil, Perú, Xile i Argentina).

La companyia que presideix José María Álvarez-Pallete va anunciar aquesta setmana una reorganització estratègica amb què va crear una nova divisió, Telefónica Infra, en què s’inclouen tots els actius d’infraestructures de la companyia, incloent-hi el 50,1% que Telefónica té a Telxius. Una manera de posar èmfasi en aquests actius que seran vitals en la nova era que comença amb el desplegament del 5G.  

Telxius està participada, a més de per Telefónica, pel fons nord-americà KKR i per la firma immobiliària d’Amancio Ortega, Pontegadea. 

Noves torres

Notícies relacionades

Telxius compta amb una cartera de sol·licituds de construcció de noves torres superior als 1.000 emplaçaments per a 13 clients diferents als sis mercats en els quals opera, garantint un creixement sostingut en els pròxims anys, segons va informar Telefónica.

Aquest creixement a la cartera es complementa amb el fort increment del número de tercers coubicats experimentat en l’exercici (un 11% interanual a data 30 de setembre de 2019) que ha permès incrementar els ingressos del negoci de torres un 8,8% en termes orgànics en els nou primers mesos de 2019 davant el mateix període de l’any anterior.

Temes:

Telefónica