Guindos i Linde, testimonis en la causa oberta pel Banc Popular

El jutge Calama cita l'exministre per a l'abril i l'exgovernador del Banc d'Espanya i el president de la CNMV, al març

Des de principis del mes d'octubre pren declaració als últims responsables de l'entitat intervinguda el 2017

jcarbo42200865 guindos180219133123

jcarbo42200865 guindos180219133123 / Sergio Perez

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El jutge de l’Audiència Nacional José Luis Calama ha fet un pas més en la causa en la qual investiga les irregularitats que es van poder produir en el procés que va culminar amb la intervenció del Banc Popular per les autoritats europees el juny del 2017. Després d’interrogar els qui van ser els seus màxims responsables, el magistrat ha citat com a testimonis els qui estaven al capdavant de l’òrgan supervisor i del regulador llavors.

El magistrat ha citat entre els mesos de març i abril de l’any que ve l’exministre d’Economia i actual vicepresident del Banc Central Europeu (BCE) Luis de Guindos, el president de la CNMV Sebastián Albella, la seva antecessora en el càrrec, la diputada del PP Elvira Rodríguez, i l’anterior governador del Banc d’Espanya, Luis María Linde.

En una providència, el jutge cita Rodríguez per al 4 de març, Linde una setmana després, el dia 11, Albella, el 18, i Guindos el 2 d’abril. Donada la seva responsabilitat en el BCE, l’exministre del Govern de Mariano Rajoy va comparèixer per videoconferència com a testimoni en el judici de Bankia.

Notícies relacionades

El fet que els testimonis amb més responsabilitat en l’economia espanyola quan es va liquidar l’entitat no declarin fins a l’any que ve permet augurar que la instrucció d’aquest cas serà llarga, una cosa que ja s’intuïa després que els exresponsables del banc fossin cridats davant del jutge durant diversos dies.

L’encarregat d’inaugurar el torn de declaracions el 2 d’octubre va ser l’últim president del banc, Emilio Saracho, qui va afirmar que ja tenia pèrdues milionàries sense reflectir en els seus comptesEmilio Saracho quan va assumir el càrrec.