primera vegada des de juliol

L'IPC puja tres dècimes de cop al novembre, fins al 0,4%

Amb aquest avenç, la inflació interanual trenca amb l'atonia mostrada el setembre i l'octubre

L'organisme estadístic atribueix el repunt a l'estabilitat dels preus de carburants i aliments

ipc / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar un 0,2% el novembre en relació amb el mes anterior i va elevar tres dècimes la seva taxa interanual, fins al 0,4%, tornant a nivells de l’estiu passat, segons l’indicador avançat publicat aquest dijous perl’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Amb aquest avenç de tres dècimes, l’IPC interanual trenca amb l’atonia mostrada al setembre i octubre, mesos en què es va situar en el 0,1%, i torna a pujar per primera vegada des de juliol.

L’organisme estadístic ha atribuït el repunt de la taxa interanual de l’IPC a l’estabilitat dels preus delscarburants i dels aliments i begudes no alcohòliques, davant els descensos que van registrar el novembre de 2018.

La taxa interanual de novembre és la trenta-novena taxa positiva que encadena l’IPC interanual i implica que els preus són avui un 0,4% superiors als de fa un any.

El penúltim mes del 2019, l’Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va situar la seva taxa interanual en el 0,5%, tres dècimes més que a l’octubre.

Notícies relacionades

En termes mensuals (novembre sobre octubre), l’IPC va pujar un 0,2%, en contrast amb el retrocés del 0,1% que va experimentar el mateix mes del 2018. Per la seva part, la variació mensual de l’indicador avançat de l’IPCH es va situar en el 0,0%.

L’INE publicarà les dades definitives de l’IPC de novembre el 13 de desembre.

Temes:

IPC