L'exconseller del Banc de Valencia admet els fets en el judici

Accepta que va cometre un delicte continuat d'administració deslleial en una operació creditícia

zentauroepp17618914 valencia 21 11 11  economia banco de valencia  la oficina ce191126115321

zentauroepp17618914 valencia 21 11 11 economia banco de valencia la oficina ce191126115321 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

L’exconseller delegat de Banco de Valencia Domingo Parra, al banc per administració deslleial en una operació creditícia de 312 milions d’euros, ha admès aquest dimarts davant del tribunal els fets que se li imputen després d’efectuar un ingrés de 100.000 euros al compte del FROB.

En la segona sessió del judici que ha assegut al banc Parra i quatre persones més, l’exconseller delegat de l’entitat valenciana, per a qui la fiscalia demana quatre anys de presó, ha reconegut en veu alta davant de la secció quarta de la Sala Penal que va cometre un delicte d’administració deslleial continuada.

Un altre dels acusats, l’empresari Bautista Soler, ha comparegut mitjançant videoconferència però s’ha acollit al seu dret a no declarar, ni tan sols al seu propi advocat; Anticorrupció el considera cooperador necessari i demana per a ell quatre anys de presó.

Notícies relacionades

A més de Parra i Soler, la fiscalia acusa la filla d’aquest, María Victoria Soler, i el seu marit, Vicente Fons –per als quals sol·licita quatre anys de presó– i Rafael Ruiz Jarabo, al qual se li’n demanen tres.

La secció quarta de la Sala Penal de l’Audiència Nacional prova d’aclarir al llarg de la setmana si hi va haver administració deslleial en l’operació creditícia més gran de l’entitat, que va concedir 312 milions d’euros al grup de l’empresari Bautista Soler per a la compra d’una participació a Metrovacesa. Anticorrupció reclama una indemnització d’uns 94 milions d’euros per al Fons de Reestructuració Bancària (FROB), que va injectar 4.500 milions d’euros públics per sanejar l’entitat, avui integrada a CaixaBank.

Temes:

Bancs