Telecomunicacions

Telefónica s'alia amb AT&T a Mèxic per operar la seva xarxa mòbil

Aquesta operació permetrà una reducció de deute per a la multinacional espanyola de 500 milions

qzz04j19

qzz04j19 / ORLANDO SIERRA (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La filial de Telefónica a Mèxic, Pegaso PCS, ha firmat un acord amb el seu rival AT&T per utilitzar les seves infraestructures de xarxa mòbil, segons ha informat l’empresa que dirigeix José María Álvarez-Pallete. L’acord tindrà una durada mínima de vuit anys i produirà un impacte positiu en caixa a partir del tercer any de 230 milions d’euros.

L’acord serveix a Telefónica per impulsar el seu negoci al complicat mercat mexicà, dominat per la forta competència d’America Movil, propietat del multimilionari Carlos Slim. Així, Telefónica aposta per l’eficiència, al no haver de desplegar xarxa, però sense renunciar a la seva independència, ja que la companyia mantindrà el control de les seves operacions.  

D’aquesta manera, AT&T a Mèxic proveirà Telefónica de capacitat a la seva xarxa d’accés en 3G, 4G i qualsevol tecnologia de xarxa futura en l’àmbit nacional. Al mateix temps que la multinacional espanyola mantindrà la seva xarxa de transport i totes les seves plataformessense restriccions operatives o geogràfiques per cobrir totes les necessitats dels seus usuaris i serveis.

Notícies relacionades

«Telefónica mantindrà el control exclusiu sobre les seves operacions, incloent la seva cartera de clients, actius, administració, preus, finances, comercialització o sistemes de facturació, entre d’altres, i AT&T no tindrà visibilitat ni cap influència sobre les seves operacions», va afirmar la companyia en un comunicat. La migració del trànsit de Telefónica a la xarxa d’accés d’AT&T s’iniciarà de forma immediata i es continuarà implementant de forma gradual, mantenint de forma contínua tots els serveis mòbils als seus clients residencials, empresarials i a l’engròs.

Aquesta operació permetrà a la companyia generar unes «eficiències operatives i financeres» que tindran un impacte positiu anual en flux de caixa d’uns 230 milions d’euros a partir del tercer any, però també reduir una mica més el deute en alvoltant de 500 milions d’euros per utilitzar els recursos de manera més eficient i sostenible.

Temes:

Telefónica