Premis Ferrer Salat

Foment demana al PSOE i Podem que «mimin» els empresaris

La ministra d'Economia, Nadia Calviño, promet un Executiu basat en el «realisme» i «sense sobreactuacions»

El president de Foment retreu al Govern que no hagi condemnat amb prou «contundència» els actes de qui defensen l'«independència o barbàrie»

foment-sanchez-llibre-1

foment-sanchez-llibre-1 / FERRAN NADEU (Ferran Nadeu)

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Foment del Treball aplaudeix la celeritat amb què el PSOE i Unides Podem van aconseguir tancar un preacord de Govern i ara els demanen que el contingut del mateix «mimi» l’empresariat. El president de la patronal catalana Josep Sánchez Llibre ha instat les dues formacions que es deixin guiar per la «moderació», el «rigor» i l’«estabilitat», tal com ha manifestat aquest dilluns a la gala de premis Ferrer Salat. Un guant que li ha recollit preventivament la ministra d’Economia, Nadia Calviño, que ha parlat abans que Sánchez Llibre. La titular d’Economia ha promès que aquest futur Govern, si suma les majories necessàries per constituir-se, es guiarà pel «realisme», l’«equilibri pressupostari» i no es perdrà en «sobreactuacions».

La inquietud entre l’empresariat davant l’acord PSOE-Unides Podem és manifesta, doncs la mateixa ministra ha reconegut durant el seu parlament que prèviament a aquest ha sigut abordada per diversos empresaris sobre aquest tema. Tot i que també amb certa satisfacció davant la hipòtesi d’un Govern amb plenes funcions i capacitat per tirar endavant uns nous Pressupostos. «És hora ja, sense més dilació, de governar», li ha demanat el president de Foment del Treball als diferents representants polítics presents a la gala.

«La política no pot convertir-se en un problema que freni les possibilitats reals de creixement de l’economia i el benestar, com està passant des de fa ja massa temps», ha declarat el president de Foment, davant un elenc d’autoritats com la ministra d’Economia, Nadia Calviño; la ministra de Defensa, Margarita Robles; la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la consellera d’Empresa, Àngels Chacón; el conseller de Treball, Chakir el Homrani; el conseller de Territori, Damià Calvet; o el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

Davant l’esmentada inquietud, Sánchez Llibre ha demanat al PSOE «no fer marxa enrere» en qüestions com les últimes reformes laborals o caure en polítiques fiscals que no serveixin «simplement» per «quadrar els comptes de l’Estat». «Més pressió fiscal seria un error», ha afegit. Dos elements que des de certs sectors del PSOE han defensat i de manera més explícita des d’Unides Podem. «Mimin» l’empresariat i el teixit d’autònoms, els ha demanat als representants d’aquest hipotètic Govern i a la resta d’autoritats.

Més seny i menys rauxa

Notícies relacionades

La situació d’«extrema complexitat» que viu Catalunya a nivell polític ha sigut l’altre eix que ha guiat el discurs de Sánchez Llibre. «Les solucions no passen pel populisme i per la radicalitat, passen per la sensatesa. Passen pel seny i no per la rauxa. Passen pel diàleg i el consens», ha declarat. En aquest sentit, el president de Foment ha posat com a exemple els acords de negociació col·lectiva i les declaracions institucionals conjuntes tancats recentment amb PimecCCOO i la UGT per assenyalar la possibilitat d’entesa entre posicions diferents.

Sánchez Llibre ha retret a la Generalitat que no hagi condemnat amb prou «contundència» els «actes violents i coaccions que perjudiquen la nostra economia». «No condemnar la barbàrie i no evitar-la és una greu irresponsabilitat del Govern», ha declarat. No obstant, el president de Foment ha tancat el seu discurs allargant la mà als executius de Moncloa i Sant Jaume per «col·laborar amb el final d’aquest conflicte polític».

Els premiats