UNES 80 PERSONES

Tancada de sindicats a la seu de Treball contra la 'llei Aragonès'

Sindicats de funcionaris i estudiants protesten pel que consideren una privatització de serveis públics

Els manifestants passaran la nit a la seu de la conselleria

kkgfjfg / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La plataforma Aturem la Llei Aragonès ha ocupat aquest dimecres la seu del carrer Sepúlveda de Barcelona de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat.

Unes 80 persones, entre les quals la diputada de la CUP Maria Sirvent, estaven dins l’edifici a les sis de la tarda i han enganxat cartells a les parets del vestíbul amb el text: «No a la privatització dels serveis públics». També han penjat pancartes a l’entrada de l’edifici i els manifestants han cridat proclames com ‘Violència és la llei Aragonès’ i ‘No a la privatització’.

Els manifestants pretenen quedar-se a la seu fins que algun representant del Govern es comprometi per escrit a «congelar» la llei de forma immediata i negociar amb les entitats socials. De fet, han negociat i passaran la nit a la conselleria.

Notícies relacionades

En la plataforma conflueixen diversos sindicats de funcionaris com IAC i Ustec, així com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i altres formacions. La ‘llei Aragonès’ (en al·lusió a Pere Aragonès, vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda) és la llei de contractes de serveis a les persones que regula la contractació d’algunes àrees de la sanitat, la dependència o l’educació a Catalunya, i que segons els seus detractors obre la porta a la privatització dels serveis públics.

També els CDR i Arran donen recolzament a la protesta, que se suma a la convocatòria de manifestació que la plataforma ha organitzat per al diumenge 17 a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on denunciaran el que veuen com un intent de privatitzar «massivament» els serveis públics.