tecnològiques

Google oferirà comptes corrents l'any que ve

La tecnològica segella un pacte amb Citigoup i una cooperativa de crèdit per donar el nou servei

FILE PHOTO:    FILE PHOTO: The logo of Google is pictured during the Viva Tech start-up and technology summit in Paris, France, May 25, 2018. REUTERS/Charles Platiau/File Photo - RC1C19D495F0

FILE PHOTO: FILE PHOTO: The logo of Google is pictured during the Viva Tech start-up and technology summit in Paris, France, May 25, 2018. REUTERS/Charles Platiau/File Photo - RC1C19D495F0 / Charles Platiau (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Google té previst començar a oferir el pròxim any comptes corrents, un pas més en l’aposta dels gegants tecnològics pelsserveis bancaris i financers. El projecte, batejat com aCache, es durà a terme en col·laboració amb el banc Citigroup i amb una cooperativa de crèdit de la universitat californiana de Stanford, segons va avançar aquest dimecres el diari ‘The Wall Street Journal’ i que van confirmar altres mitjans.

Google s’afegirà així a altres grans empreses de Silicon Valley que estan mirant de fer-se un espai en l’àmbit financer, ara per ara sense massa èxit. La tecnològica Apple, per exemple, va presentar l’estiu passat una targeta de crèdit, mentre que Facebook està treballant en una divisa digital que s’està trobant amb traves dels reguladors.

Per a Google, que ja compta amb un sistema de pagaments conegut com a Google Pay, els comptes corrents ofereixen accés a una enorme quantitat d’informació, inclosos els ingressos i despeses dels clients, segons apunta ‘The Wall Street Journal’. La idea de la companyia és integrar totes les seves propostes relacionades amb els diners i els pagaments a Google Pay. D’aquesta manera, la popularitat, les opcions i possibilitats que els usuaris hagin d’utilitzar la seva ‘app’ augmentaria: com més funcions, més imprescindible es converteix per als usuaris.

Notícies relacionades

L’executiu Caesar Sengupta va dir al diari que l’empresa no vendrà dades financeres, una cosa que tampoc fa actualment amb Google Pay, l’aplicació a través de la qual els usuaris accediran als seus comptes corrents. Segons les estimacions, Google Pay va camí d’arribar als 100 milions d’usuaris a escala mundial el 2020, una forta pujada respecte als 39 milions que tenia el 2018.

Per a Citigroup, mentrestant, l’aliança amb Google ofereix una opció per augmentar la seva clientela més enllà dels llocs on té presència física, segons va indicar al diari un responsable de l’entitat.

Temes:

Google Bancs