PEL BLOQUEIG DE L'AP-7

Mercabarna adverteix de la possible falta de peix aquest dimarts

Fabricants i distribuïdors denuncien l'impacte sobre el transport dels nous bloquejos a la Jonquera

zentauroepp50850659 spain sit and talk191111100659

zentauroepp50850659 spain sit and talk191111100659 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Falta de peix a les peixateries aquest dimarts. Aquesta podria ser la conseqüència immediata del bloqueig de la frontera fet aquest dilluns per Tsunami Democràtic. Segons fonts de Mercabarna, el bloqueig no va tenir afectació almercat de fruites i hortalisses de dilluns ja que els camions van arribar amb normalitat, però que sí que podria afectar el proveïment de peix aquest dimarts. El 50% del peix que comercialitza Mercabarna arriba del nord d’Europa i passa per la Jonquera. 

Per aquest dimarts i dimecres, la venda de fruites i verdures es preveia no gaire elevada, per la qual cosa les conseqüències no haurien d’afectar massa el funcionament del mercat. En qualsevol cas el 30% de les fruites i verdures que comercialitza Mercabarna arriba des de França per la Jonquera. 

L’associació multisectorial d’empreses Aecoc, que agrupa 30.000 empreses, es va sumar aquest dilluns a la indignació expressada per la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM)CETM davant la perspectiva que el bloqueig del’autopista AP-7protagonitzat per l’organització independentista Tsunami Democràtic s’allargui fins dimecres. L’organització ha denunciat l’impacte sobre l’activitat dels transportistes que tenen aquest tipus d’accions reivindicatives i ha alertat que si la mobilització es manté durant els pròxims dies, fins dimecres, com han anunciat els convocants, l’impacte econòmic serà molt alt. Cada retard d’un camió suposa un impacte econòmic directe d’uns 50 euros per hora. 

Notícies relacionades

«Compartim el sentiment i el malestar dels transportistes davant una situació de la qual les empreses carregadores també en som víctimes», ha indicat el responsable de cadena de subministrament de l’Aecoc, Alejandro Sánchez, que ha recordat que més de 10.000 camions per sentit creuen el pas fronterer de la Jonquera diàriament.

La Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies ha alertat dels riscos que patirà el subministrament d’aliments en general en cas que el tall de trànsit de la Jonquera convocat pel Tsunami en protesta per la sentència del procés s’allargui. La CETM calcula que el bloqueig de la Jonquera pot provocar pèrdues diàries d’uns 15 milions d’euros per a les empreses per «certs desproveïments» de productes.