operació immobiliària

Amancio Ortega es converteix en propietari de les oficines de Facebook a Seattle

La seva societat inversora compra les oficines de la firma tecnològica per 375 milions d'euros

zentauroepp50802042 amancio ortega  casero de facebook en seattle    el fundador191108132841

zentauroepp50802042 amancio ortega casero de facebook en seattle el fundador191108132841

1
Es llegeix en minuts

El fundador d’Inditex, Amancio Ortega, es convertirà en el propietari de les oficines de Facebook després de comprar dos edificis d’oficines a Seattle en una operació valorada en uns 415 milions de dòlars (uns 375 milions d’euros), segons publica premsa especialitzada nord-americana. En concret, l’empresari gallec, a través de la seva firma d’inversió Pontegadea Inmobiliaria, continua amb la compra d’actius als Estats Units a l’adquirir els dos immobles, que formen part del complex Arbor Blocks, al promotor Vulcan Real Estate.

D’aquesta forma, Ortega es converteix en propietari de les oficines d’una altra multinacional nord-americana després que el mes de març passat tanqués la compra de part de la seu central d’Amazon a Seattle, en una operació valorada finalment en 740 milions de dòlars (669 milions d’euros). L’esmentada operació continua sent la seva compra més gran als Estats Units i la segona més gran de la seva història, després de la realitzada a l’estiu del 2018 a Londres.

La compra dels dos edificis d’oficines a Seattle, el llogater del qual és Facebook, es coneix la mateixa setmana que el fundador i primer accionista d’Inditex ha ingressat 813,1 milions d’euros en concepte de dividends de la companyia tèxtil, l’última retribució de l’any que abonarà la firma gallega als seus accionistes.

Cobrament de dividends

En concret, Ortega ha rebut aquest any gairebé 1.630 milions d’euros en dividend a través de les societats Pontegadea Inversiones i Partler, amb les quals controla un 59,294% de l’accionariat d’Inditex, davant els 1.386 milions que va percebre pel mateix concepte el 2018.

Notícies relacionades

El fundador d’Inditex inverteix part dels dividends que rep de la companyia tèxtil en el sector immobiliari a través de la seva firma d’inversió Pontegadea Inmobiliaria. Posseeix la major immobiliària espanyola, centrada en la compravenda i lloguer de grans edificis, amb una cartera d’actius immobiliaris integrada fonamentalment per edificis d’oficines, no residencials, situats al centre de grans ciutats a Espanya, al Regne Unit, als Estats Units i Àsia.

Va tancar el 2018 amb una cartera immobiliària valorada en 9.767 milions d’euros, el que suposa un increment de l’11,5% respecte a l’exercici anterior, agrupada en la seva societat Pontegadea Inversiones, que compta amb un patrimoni net de 23.493 milions d’euros, superior als 21.006 milions d’euros d’un any abans.