Transportistes en vaga bloquegen l'entrada al port de Barcelona

Centenars de persones tallen els accessos al recinte i provoquen llargues cues de vehicles

vaga / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els transportistes i treballadors de centres logístics, que aquest dimecres estan en vaga, han bloquejat a primera hora tres entrades al port de Barcelona. Centenars de persones han tallat la rotonda més pròxima a la cotxera de TMB des de les 06.00 hores i després han procedit a bloquejar dues entrades més al recinte portuari, entre les quals, la de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL).

La protesta provoca llargues cues de vehicles que han quedat atrapats. De moment només es pot accedir a la terminal de creuers.

La vaga ha sigut convocada per CCOO i UGT per reivindicar millores salarials per al sector, després de nou anys de sous congelats i de negociacions de conveni que han resultat infructuoses.

Notícies relacionades

L’aturada es nota també en grans centres logístics com el de la multinacional Amazon al Prat de Llobregat i Martorelles o al magatzem de Mercadona a Abrera, des del qual, segons fonts sindicals, «no ha sortit cap camió en tota la nit».

Els secretaris generals d’UGT i de CCOO a Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco, han participat en els piquets informatius al port de Barcelona, on han remarcat que el problema sectorial dels transportistes és fruit dels «abusos» que ha permès la reforma laboral.