Sector logístic

Així t'afectarà la vaga de transport de mercaderies del 30 d'octubre a Catalunya

El Departament de Treball aprova els serveis mínims d'obligat compliment durant la vaga convocada per aquest dimecres en el sector de la logística

huelga-logistica

huelga-logistica

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El dimecres 30 d’octubre CCOO UGT de Catalunya han convocat vaga en elsector de la logística i els transports, davant d’un conflicte laboral provocat, entre d’altres, per un conveni amb els sous congelats des de fa gairebé una dècada.

Les patronals del sector no s’han personat a la mediació convocada aquest dilluns pelDepartament de Treball, segons han confirmat fonts de la mateixa conselleria, i la vaga sembla inevitable. Davant de l’esmentada situació i seguint els cursos habituals, el Departament ha fixat els serveis mínims per a la vaga de dimecres.

Amazon i matèries primeres

Notícies relacionades

Tècnicament, la vaga està convocada des de les deu de la nit de dimarts fins a les deu de la nit de dimecres i pot afectar empreses de transport com araAmazon, ja que els seus treballadors dels centres del Prat i Martorelles estan cridats a la vaga. Tant en l’entrega de comandes d’aquesta companyia com d’altres del sector hi pot haver retards. El proveïment de matèries primeres als centres industrials o la distribució de materials descarregats des dels ports també es poden veure afectats.

Sanitat i productes peribles

Atès que el transport de mercaderies és un «servei essencial per a la comunitat», segons ha considerat Treball, les empreses i els treballadors hauran de garantir el transport de mercaderies als establiments sanitaris i farmacèutics, i per a això hi hauran de destinar la mateixa plantilla que un dia festiu. Quant a la resta de mercaderies, només es transportaran les que per la seva naturalesa perible no siguin susceptibles de conservar-se més enllà de les 24 hores que durarà la vaga.