Treball dona el vistiplau a l'acord de registre horari de les caixes

El pacte desaconsella la realització d'hores extres i inclou el dret a la desconnexió

zentauroepp13815151 al01 almeria 19 08 2010   sede central de cajamar en almer a191030135413

zentauroepp13815151 al01 almeria 19 08 2010 sede central de cajamar en almer a191030135413 / Carlos Barba

1
Es llegeix en minuts

La Direcció General de Treball ha donat el vistiplau al’acord sobre el registre de la jornada laboral del sector de caixes i entitats financeres d’estalvi subscrit per la Confederació de Caixes d’Estalvis (CECA) i els representants dels treballadors. Es tracta del primer acord sectorial de registre i aquest dimecres s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

La CECA i els sindicats CCOO, UGT i FINE (representen al 75% de la representació dels treballadors i al 85,31% de la comissió negociadora) van firmar el 12 de setembre un acord per al registre de jornada amb una metodologia flexible. Els empleats registraran en una aplicació tecnològica l’hora d’inici i d’acabament de cada dia de treball, així com el nombre d’hores treballades durant el dia, descomptant els temps de descans.

Respecte a les hores extraordinàries, van considerar que es tracta d’una pràctica desaconsellable, menys en supòsits excepcionals que es justifiquin en l’organització empresarial, i per això els treballadors no han de fer hores extres amb caràcter general, sinó que s’han de fer de manera excepcional, voluntària i amb autorització de l’empresa.

Dret de desconnexió

Notícies relacionades

En el marc de l’acord, també es va establir el dret a la desconnexió per garantir que es respecti el temps de descans, permisos, vacances i intimitat personal i familiar dels empleats, i per això es recull el compromís d’abordar diferents mesures en l’actual negociació del conveni col·lectiu sectorial.

Després d’analitzar el text, la Direcció General de Treball va presentar un requeriment a l’acord, sol·licitant més detalls sobre el report de la informació a la representació laboral. La comissió negociadora del conveni es va reunir el 17 d’octubre i va modificar el document, indicant que la informació dels registres de jornada s’enviarà mensualment als delegats sindicals en l’àmbit de la seva representació, amb caràcter addicional als delegats de personal i membres de comitès d’empresa.