Resultats trimestrals

El benefici del Santander cau el 35% després dels ajustaments del 'brexit'

El grup redueix el seu guany a 3.732 milions en els nou primers mesos després de dotar 2.448 milions pel Regne Unit

Ana Botín remarca que els resultats del tercer trimestre són els millors en 10 anys

anabotin

anabotin / JAVIER VAZQUEZ

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

Banco Santander va obtenir un benefici net de 3.732 milions d’euros durant els primers nou mesos del 2019, el 35% menys que en el mateix període de l’any anterior.

Segons les dades presentades per l’entitat aquest dimecres, el descens del benefici atribuït del grup obeeix a les importants dotacions, per import de 2.448 milions, que ha hagut de practicar l’entitat per ajustaments derivats del ‘brexit’.

A l’ajustament del fons de comerç del Regne Unit, anunciat el passat 24 de setembre (1.491 milions d’euros), s’hi suma una provisió addicional per les assegurances de protecció de pagaments (PPI) al Regne Unit (103 milions d’euros) i altres càrrecs (40 milions d’euros). Això, a més dels càrrecs per valor de 814 milions anunciats en el primer semestre, principalment per costos de reestructuració a Espanya i el Regne Unit, han conduït a una caiguda interanual del benefici atribuït durant els primers nou mesos del 35%.

Notícies relacionades

Segons el comunicat emès per l’entitat, si s’exclouen aquests càrrecs, el benefici en els primers nou mesos de l’any va ser de 6.180 milions d’euros, un 2% més que en el mateix període del 2018 (+3% en euros constants, és a dir, exclòs l’impacte dels tipus de canvi), «impulsats pelcreixement de clients i de volums de negoci».

Només en el tercer trimestre, l’entitat va obtenir el seu benefici ordinari trimestral més gran des del segon trimestre del 2010, de 2.135 milions d’euros (+7% interanual).  «Hem aconseguit el benefici ordinari més gran des de fa gairebé una dècada malgrat un entorn difícil, mantenint les bones tendències del primer semestre. I ho hem aconseguit gràcies a la fortalesa del nostre model i a la nova organització regional que vam anunciar a l’abril i que posa de relleu la pertinença al Grup», ha valorat la presidenta de Banco Santander, Ana Botín.