concessions

Sacyr ven el 47,5% de l'AP-46 entre Màlaga i Antequera

La concessionària ingressa 220 milions i concentrarà la seva estratègia en créixer a l'Amèrica Llatina

sacyr

sacyr

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sacyr ha venut al fons Aberdeen Infrastructure el 47,5% del capital social de Guadalcesa, societat concessionària de l’autopista AP-46 Alto de las Pedregars-Màlaga, per un import de 220 milions d’euros, segons ha informat l’empresa. El grup que presideix Manuel Manrique tenia el 100% del capital de la concessió, per la qual cosa, després de l’operació, seguirà controlant la via, la més ‘jove’ de les que componen l’actual xarxa d’autopistes de peatge del país.

L’AP-46, de 28 quilòmetres de longitud, uneix Màlaga i Antequera i està en servei des del 2011. A tancament del mes d’agost passat, presentava un trànsit diari d’una mitjana de 16.285 vehicles, un 6% més que un any abans. És l’única via de pagament directe que el grup té al país, on a començaments d’any la companyia va vendre la participació que tenia a Itínere. Aquesta venda també succeeix la de la participació del 49% de set autopistes xilenes tancada en la primera meitat de l’any.

L’autopista s’ha venut a un preu un 10% superior a la valoració que es va realitzar de l’actiu el mes de juny passat. A més, la venda inclou la part del deute de la via associada a aquesta. Sacyr mantindrà la majoria de l’actiu, que continuarà així consolidant globalment en els seus comptes i, per tant, no tindrà impacte en els seus comptes per la transacció.

La companyia, que emmarca la desinversió en la seva contínua estratègia de rotació d’actius madurs, destinarà els fons aixecats als seus dos actuals objectius estratègics, el de retallar el seu deute corporatiu i créixer amb el negoci de concessions.

Endeutament del grup

Notícies relacionades

Al tancament del mes de juny passat, Sacyr presentava un passiu corporatiu, amb recurs a la matriu, per import de 1.087 milions d’euros, una quarta part de l’endeutament total de 4.493 milions del grup. Una altra part dels recursos es destinarà a invertir en nous projectes concessionals, atès que Sacyr ha fixat aquest negoci com a principal palanca de creixement i expansió del seu negoci internacional en els pròxims anys.

En virtut de l’estratègia anunciada al juny, pretén augmentar i expandir la seva cartera de concessions, actualment centrada a l’Amèrica Llatina, de manera que arriba a un valor de 2.700 milions d’euros en una dècada, en l’horitzó del 2031, cosa que implica superar en un 50% els 1.800 milions que la companyia té en l’actualitat.

Temes:

Autopistes