Cimera de l'Empresa Familiar

Les empreses familiars empitjoren la seva visió sobre l'economia espanyola

Un 63% dels empresaris preveu un creixement fràgil de l'economia aquest any

La Governabilitat és la principal preocupació dels empresaris a escala nacional

zentauroepp43373555 ief instituto empresa familiar francisco riberas180517185450

zentauroepp43373555 ief instituto empresa familiar francisco riberas180517185450 / RAFA MARTIN

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Empitjora la visió sobre l’economia dels empresaris familiars. En una escala del 0 al 10, les empreses familiars atorguen a la situació econòmica un 5,33%, davant el 5,48% registrat un any abans, segons han revelat els més de 600 participants en el XXII Congrés Nacional de l’Empresa Familiar a la tradicional enquesta virtual que es fa cada any.

Així, a dues setmanes de les eleccions, els empresaris es mostren més pessimistes que fa un any sobre la situació econòmica. En concret, el 36% considera que hi haurà un moderat augment de l’activitat econòmica amb una limitada creació d’ocupació (davant el 57% d’un any abans) i el 63% preveu un creixement fràgil sense creació neta d’ocupació (davant el 41% que ho creia l’any passat). Només un 1% creu que l’augment de l’activitat econòmica serà ràpid amb una intensa creació d’ocupació (davant el 2% de l’any passat).

La preocupació sobre les dificultats de tenir un Govern queda patent al preguntar als empresaris sobre els principals desafiaments a escala nacional i europea, ja que si en el segon cas assenyalen cap a les reformes estructurals (educació, Administracions Públiques, regulació....) com el principal risc a què s’enfronta Europa, seguit de la Governabilitat, a escala nacional, s’inverteixen els termes, amb la Governabilitat com la principal preocupació. 

Previsions 2020

Sobre les seves previsions per a l’any 2020, el 46% dels enquestats preveu augmentar les vendes el 2019, davant el 64% de l’any anterior, mentre que un 19% considera que es reduiran (8% el 2018), i el 35% creu que seran similars, davant el 28% de l’any anterior.

Notícies relacionades

Les empreses que esperen mantenir els nivells de llocs de treball actuals augmenten en dos punts percentuals fins al 48% dels enquestats, mentre que aquelles que esperen reduir la plantilla augmenten en 9 punts percentuals fins al 16%. En relació amb les previsionsd’inversió  a Espanya en els pròxims anys, el 73% dels enquestats preveu invertir mentre el 27% diu que no ho farà. 

El principal objectiu de les empreses familiars és el seu llegat, és a dir, garantir la supervivència per a la seva transmissió. 

Temes:

Empreses