sector financer

Bankia afirma que encara no veu signes de frenada en l'economia

El banc buscarà noves vies d'ingressos però descarta cobrar pels dipòsits als detallistes

El grup guanya un 22% menys fins al setembre pels tipus negatius i les provisions més grans

cmontanyes45676098 sevilla181029201106

cmontanyes45676098 sevilla181029201106

1
Es llegeix en minuts
P. Allendesalazar

En aquests dies en què s’amunteguen els pronòstics pessimistes sobre la situació econòmica, el conseller delegat de BankiaJosé Sevilla, s’ha desmarcat aquest dilluns amb un missatge moderadament positiu. «En les dades que observem, no estem percebent aquesta desacceleració tan clara que es percep en la societat i els mitjans. Veig cert undesacoblament entre els missatges que es donen i el que veiem. Si fos al revés, ho diria. Seria important que no ensautoconvencéssim que tot va malament, perquè va en línia amb la desacceleració prevista», ha defensat.

L’executiu, així, ha afirmat que el banc no ha percebut una caiguda de la demanda de crèdit hipotecari i de consum, com tampoc un augment de les peticions de refinançament per problemes empresarials ni delsimpagaments. Aquests, ha explicat, estan directament relacionats amb l’evolució del’ocupació, i tot i que el país no crearà els més de 400.000 llocs de treball per exercici dels últims anys, en generarà més de 200.000 el 2020, segons les estimacions de l’entitat. La formació de Govern, ha afegit, seria positiva perquè donaria més certesa.

El banquer, això sí, ha mantingut que els tipus de referència negatius impulsats pelBanc Central Europeu (BCE) per reactivar l’economia resten a Bankia 500 milions d’ingressos en dos anys. Davant de les últimes mesures adoptades per l’autoritat monetàriaal setembre, ha defensat, el banc ha «de canviar coses del model de negoci» per millorar la seva facturació.

En solitari

Notícies relacionades

No obstant, ha negat que vulgui cobrar pels dipòsits als particulars, una opció que ha deixat oberta el Sabadell. També ha proclamat una vegada més que el seu objectiu és continuar en solitari i no protagonitzar una fusió, malgrat els rumors que periòdicament el vinculen al BBVA, Sabadell, CaixaBank o ING (el fons Artisan Partners, accionista de Bankia i de l’entitat holandesa, ha traslladat recentment que ho veuria amb bons ulls).

Bankia va guanyar 575 milions d’euros entre gener i setembre, amb una forta caiguda del 22,6%. El descens es va deure principalment a la baixada dels ingressos pels tipus baixos (-5,9%) i a les provisions més grans (14,5%), amb les quals el banc ha volgut mantenir el pes d’aquestes sobre els actius problemàtics després de vendre diversos paquets de crèdits tòxics amb pèrdues. 

Temes:

Bankia