operació societària

El Santander ven la seva filial de Puerto Rico per 1.000 milions

La compra li permet a FirstBank aconseguir la segona xarxa de sucursals més àmplia del país

 

  / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Banco Santander ha anunciat la venda de la seva filial de banca minorista a Puerto Rico, Santander Bancorp, a FirstBank Puerto Rico per aproximadament 1.100 milions de dòlars (uns 1.000 milions d’euros). El Santander Bancorp és l’entitat propietària de Banco Santander Puerto Rico, el quart banc més gran de l’illa, amb una quota de mercat en dipòsits del voltant al 8%. Té 27 sucursals, 1.000 empleats i uns actius totals de 6.200 milions de dòlars (5.600 milions d’euros).

FirstBank Puerto Rico, amb seu a San Juan, és un dels grups financers més grans de l’illa. La combinació de les dues entitats oferirà als clients la segona xarxa de sucursals més gran a Puerto Rico, amb actius totals combinats superiors als 17.000 milions de dòlars. L’import de compra representa 1,1 vegades el valor en llibres de l’entitat.

Està previst que l’operació es tanqui a mitjans del 2020, subjecta a les aprovacions regulatòries corresponents. Santander seguirà present a Puerto Rico a través de Santander Consumer USA i d’una cartera creditícia amb una valoració neta de 220 milions de dòlars. Scott Powell, conseller delegat de Santander Holdings USA, va afirmar: «Una vegada completada l’operació, l’entitat resultant de la integració de FirstBank Puerto Rico i Santander Bancorp Puerto Rico oferirà una àmplia oferta de

Notícies relacionades

productes i serveis per a particulars i empreses, amb mida per competir amb una millor xarxa comercial que beneficiarà els clients actuals de les dues entitats, així com futurs clients».