Supermercats

DIA dona llum verda a una esperada ampliació de capital de 605 milions

La cadena de supermercats cau en borsa malgrat l'anunci de l'operació

nuevo-dia-market-exterior-mini-800x600

nuevo-dia-market-exterior-mini-800x600

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La junta d’accionistes de DIA ha donat 'llum verda' al’ampliació de capital de 605,5 milions d’euros proposada pel vehicle inversor del magnat rus Mikhaïl Fridman (Letterone), propietari de gairebé el 70% de la cadena de supermercats. 

La cadena cau en borsa prop d’un 4%, malgrat l’ampliació de capital. La junta s’ha realitzat un dia després que Mikhaïl Fridman hagués de declarar a l’Audiència Nacional per la seva relació en la fallida de la tecnològica Zed i que el Suprem decidís quel’Audiència Nacional investigui el magnat rus per suposadament provocar una caiguda de les accions de DIA per adquirir la cadena de supermercats a un preu molt baix, segons va informar dilluns Efe.

El magnat rus va aconseguir el control de DIA després d’una opa a preu de 0,67 euros per acció que molts accionistes van qualificar d’«irrisori» –l’octubre passat el mateix Fridman va comprar accions de DIA per valor de 3,73 euros-. Un procés al qual va seguir el refinançament amb la banca i, per tant, només faltava ferl’ampliació de capital que avui pren forma per donar oxigen a una empresa que va multiplicar per 14 les seves pèrdues en el primer semestre de l’any, fins als gairebé 419 milions d’euros.

Així, la junta d’accionistes d’aquest dimarts va aprovar el que es coneix com a 'operació acordió'. Això és una operació en dues parts; primer, es va fer una reducció de capital de 56,02 milions d’euros, mitjançant la disminució del valor nominal de les accions a 0,09 euros «per compensar pèrdues», i després, s’ha fetl’ampliació de capital de 605,5 milions d’accions a un preu de 0,10 euros.

Notícies relacionades

D’aquest import, 0,01 euros corresponen al valor nominal, mentre que els 0,09 euros restants representen la prima d’emissió. Aquesta emissió es durà a terme en dos trams diferents, un de compensació de crèdit –per recuperar els 500 milions que va injectar Letterone per evitar el concurs de creditors- i un altre en aportacions dineràries.

Amb aquesta ampliació de capital DIA posa punt final al rescat de la companyia que fa un anyva començar una de caiguda en picat que la va portar a la fallida tècnica i la va situar al límit de la desaparició.

Temes:

Supermercats