sector bancari

Deustche Bank tancarà 12 oficines a Espanya i acomiadarà 49 empleats

L'ajustament forma part de la reestructuració mundial que afecta 18.000 treballadors

A statue is pictured next to the logo of Germany’s Deutsche Bank in Frankfurt, Germany, September 30, 2016. REUTERS/Kai Pfaffenbach

A statue is pictured next to the logo of Germany’s Deutsche Bank in Frankfurt, Germany, September 30, 2016. REUTERS/Kai Pfaffenbach / KAI PFAFFENBACH (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El Deutsche Bank ha anunciat una nova reestructuració del seu negoci de banca minorista a Espanya que implica eltancament de 12 oficines i la sortida de 49 treballadors. En concret, es tracta d’una reducció del 6,6% de la xarxa d’oficines, fins a les 169. El banc té a Espanya al voltant de 2.400 empleats, dels quals 35 seran prejubilats i 14, acomiadats.

Segons va informar CCOO en un comunicat, aquestes mesures s’emmarquen en el procés mundial de retallada de 18.000 llocs de treballprocés mundial de retallada de 18.000 llocs de treball per al 2022 que va anunciar el banc alemany el mes de juliol passat.

A més, fonts financeres consultades van apuntar que l’entitat busca millorar l’eficiència del seu negoci de banca comercial mitjançant la concentració d’oficines i l’aposta per la digitalització, en línia amb l’anunci de la matriu d’invertir 300 milions en la modernització i acceleració del procés de digitalització dels seus negocis de banca minorista a Espanya i Itàlia.

Poblacions afectades

Les oficines que es tancaran entre el 20 de desembre i el 17 de gener es troben a Sòria, Terol, Osca, Palència, Manresa, Puerto de Marbella, Alacant, Mollet del Vallès i Benidorm, a més de tres sucursals de Madrid situades al carrer de Balmes, el passeig de les Acacias i la plaça de Manuel Becerra. Els clients afectats seran remesos a altres oficines pròximes.

Notícies relacionades

El sindicat ha lamentat que la reestructuració global de l’entitat «no té en compte les característiques de cada país ni l’esforç de reestructuració», ja que l’any passat ja es van tancar 40 oficines a Espanya, per la qual cosa traslladarà el seu rebuig d’aquestes actuacions aquesta mateixa setmana en el marc del Comitè d’Empresa Europeu.

Deutsche Bank Espanya va obtenir un benefici net de 28,21 milions d’euros en el primer semestre de l’exercici, la qual cosa suposa un increment del 4,44% respecte al mateix període de l’exercici precedent, gràcies a una millora dels ingressos ordinaris i del marge d’interessos, així com a menors costos i provisions.

Temes:

Deutsche Bank