sector financer

La cúpula del BBVA es reuneix amb els seus directius de Catalunya

El banc destaca que més del 60% de les empreses de la comunitat són clientes del grup

zentauroepp50349399 11 10 2019 economia el 60  de las empresas en catalunya son 191011124811

zentauroepp50349399 11 10 2019 economia el 60 de las empresas en catalunya son 191011124811 / AnioL Resclosa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del BBVA, Carlos Torres Vila, el conseller delegat, Onur Genç, i la responsable del banc per a Espanya, Cristina de Parias, s’han reunit aquest divendres amb l’equip directiu de l’entitat a Catalunya, encapçalat per Xabier Llinares i Joan Piera. En una nota, el grup ha destacat que més del 60% de les empreses catalanes treballen amb el banc i ha afirmat que el seu objectiu és «posar el focus en l’impuls de la vinculació» dels clients. Des de la compra d’Unnim al 2012 i Catalunya Caixa el 2014, el BBVA ha augmentat un 92% el seu crèdit al consum en la comunitat i un 72% els fons d’inversió.

El BBVA compta amb més de 5.000 empleats a Catalunya, dels quals el 79% provenen de les antigues caixes catalanes. «Els directius han destacat que aquesta integració és un clar exemple dels valors de BBVA, ja que ha integrat en un sol equip persones de diferents entitats i han convertit el banc en un referent en aquest territori», ha afirmat el banc. A més, gairebé el 60% dels clients catalans operen per canals digitals i les vendes a través d’aquests representen el 47,5% del total.

Notícies relacionades

El servei d’estudis del grup estima que la regió creixerà el 2,2% aquest any i el 2% el pròxim, fet que permetrà crear 126.000 llocs de treball i reduir l’atur al 9,8% a finals de l’any que ve. «En aquest context, BBVA continuarà treballant per oferir el millor servei per a tots els seus clients, convertint-se en el seu soci financer estratègic amb solucions adaptades a les seves necessitats, tant en particulars com en empreses. Per a això, continuarà, com fins ara, amb un diàleg continu amb els clients, per conèixer de primera mà les seves principals necessitats i oferint les millors solucions, en el canal que el client exigeixi en cada moment», ha sostingut el banc. 

El grup també ha ressaltat que més de 20.000 empreses catalanes utilitzen la seva funcionalitat ‘One view’, que els permet optimitzar la seva tresoreria i fa més eficient la presa de decisions. A més, el 80% dels avals a clients catalans es realitzen ja a través d’‘Avalbox’, que en digitalitza les peticions. Així mateix, ha destacat el seu servei ‘Cross Border’, que acompanya les empreses en el seu procés d’internacionalització, amb l’avantatge que el BBVA té presència a més de 30 països, dels quals en 16 compta amb una xarxa especialitzada en empreses.